x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: PC, 14% la încredere

Dan Voiculescu: PC, 14% la încredere

de Aniela Nine    |    25 Mai 2009   •   00:00
Dan Voiculescu: PC, 14% la încredere
Sursa foto: Christian Silva /Jurnalul Naţional

Partidul Conservator are o cotă de încredere de 14% din partea românilor, potrivit unui sondaj realizat de o companie americană. Anun­ţul a fost făcut ieri de preşedintele fon­da­tor al PC, Dan Voiculescu, la lucrările Biroului Politic lărgit al partidului.



Sute de delegaţi ai Partidului Conservator au participat ieri la reuniunea Biroului Politic lărgit care a avut loc la Palatul Parlamentului, cu scopul de a stabili măsurile ne­ce­sare pentru reorganizarea teritorială a partidului. Preşedintele fondator al partidului, Dan Voiculescu,  le-a comunicat participanţilor că, po­trivit unui recent sondaj, PC se situează la ni­velul de 14% cotă de încredere din partea ro­­mâ­nilor.

"Vreau să vă dau o veste: nu demult, din­tr-un sondaj făcut de o companie america­nă, care este în afara oricăror bănuieli de ma­­ni­pu­la­re, a rezultat un lucru surprinzător pentru ei, poate şi pentru noi: Partidul Conservator are o încredere a populaţiei României de 14%", li s-a adresat Voiculescu participanţilor. Şi de aceea, a mai spus preşedintele fondator al conservatorilor, "avem nevoie să ne înhămăm la o muncă în care să credem, iar restul vine de la sine".


OBIECTIV: STRUCTURI LOCALE PUTERNICE
De altfel, reuniunea conservatorilor de ieri a avut scopul de a stabili şi prezenta măsurile pe care aceştia doresc să le aplice în perioada următoare în teritoriu, pentru întărirea structurilor, astfel încât la următoarele alegeri din 2012 să obţină un scor electoral mult mai bun decât la alegerile din 2004. Astfel, organizarea eficientă în teritoriu şi dinamizarea comu­ni­că­rii centru-teritoriu au fost stabilite ca fiind priorităţile următoarei perioade.

"Cuvântul de or­dine în următorii trei ani este organizarea. Trebuie să avem filiale în fiecare localitate, şi avem timp trei ani de zile să le constituim. Trebuie să fim o echipă, să fim mai numeroşi în teritoriu, pentru a convinge electoratul că suntem mai buni decât ceilalţi. Avem oameni valoroşi şi e pă­cat ca din patru în patru ani să apelăm la ne­go­cieri politice şi să formăm alianţe pentru a ne promova ideile şi oamenii, şi, asta ştim, aceste negocieri sunt de cele mai multe ori perdante pen­tru noi", a spus preşedintele PC, Da­nie­la Popa.

Ideea întăririi structurilor locale şi, astfel, a în­tregului partid a fost de altfel exprimată de to­ţi vorbitorii, Eugen Durbacă, liderul filialei gă­lă­ţene, sintetizând: fără structuri locale pu­ternice nu putem să ne facem cunoscuţi. Alte mă­suri de reorganizare a partidului vor fi pre­zentate de preşedintele PC la reu­niunea Consi­liului Naţional al partidului care va avea loc în sep­tembrie, când se preconizează reduce­rea numărului de vice­pre­şedinţi.

Vorbind despre condiţiile în care a reuşit la Sectorul 4, pri­marul PC Cristian Popescu Pie­do­ne a dez­vă­luit că "există unii cu milioane de euro care vor să schimbe primarul Sectorului 4". "Nu ne-a ajuns că suntem de fiecare dată remorcă la o căruţă, că suntem într-o alianţă? De fiecare dată ni s-a spus partidul învinşilor. Dar vă amin­tesc că Ştefan cel Mare a spus: Văzându-mă învins, mă voi ridica deasupra învingătorilor. Şi aşa vom face şi noi, vom fi învingători. Cred cu tărie că acest partid va fi acolo unde îi este lo­cul", a spus Piedone, stârnind aplauzele celor prezenţi.

×
Subiecte în articol: politic