x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "Retragere? Probabil la 4-8 ani dupa presedintele Basescu"

Dan Voiculescu: "Retragere? Probabil la 4-8 ani dupa presedintele Basescu"

02 Mar 2005   •   00:00

Dupa ce in urma cu doua zile au aparut zvonuri privind o eventuala retragere din viata publica a presedintelui PUR, Dan Voiculescu, ca urmare a deciziei de desecretizare a dosarului "Dunarea", liderul umanist a avut o interventie telefonica in Observatorul Antenei 1 de marti seara, pentru a clarifica aceste aspecte.

SEMNAL. Dan Voiculescu spune ca a sosit momentul sa se puna capat vanatorii de vrajitoare
Aflat la Londra, unde isi pregateste doctoratul in stiinte politice, Dan Voiculescu a reamintit ca el insusi i-a solicitat lui Traian Basescu, in calitatea sa de presedinte al CSAT, desecretizarea din arhiva SIE, a oricaror informatii care l-ar putea privi si a precizat motivatiile gestului sau. "Cred ca a sosit momentul sa terminam cu secretele, cu vanatoarea de vrajitoare. Pe de alta parte, am cerut-o pentru ca eu insumi, de mai mult de 14 ani de zile, sunt o victima a manipularilor, a santajelor, fel de fel de forte oculte incercand sa lanseze ideea ca am fost ofiter de Securitate, ca am operat conturi secrete ale lui Ceausescu si, mai mult decat atat, ca intr-un fel sau altul m-am infruptat din avutia nationala. Cred ca a sosit momentul sa lamurim o data pentru totdeauna aceste lucruri, motiv pentru care eu sunt foarte bucuros de hotararea CSAT", a precizat presedintele PUR.

DOCTORAT. Intrebat daca are vreo temere vizavi de informatiile care s-ar putea gasi in acest dosar, liderul PUR a raspuns : "Va dati seama ca este absurd. In momentul in care as fi stiut ca am ceva pe constiinta, nu as fi cerut desecretizarea". Dan Voiculescu a infirmat totodata si zvonurile privind motivele medicale care au determinat calatoria sa la Londra. El a precizat ca este de fapt vorba de un "tratament"... politic, in vederea sustinerii doctoratului, si nicidecum de alta natura. Cat priveste o eventuala retragere a sa din viata politica, liderul PUR, vorbind despre realizarile partidului pe care l-a fondat, a aratat ca nu exista nici o motivatie pentru un asemenea gest. "Din politica, probabil ca am sa ma retrag, eu stiu, la 4 ani, la 8 ani dupa ce se va retrage domnul presedinte Basescu", a declarat Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: politic dan