x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "Vor urma săptămăni de dezordine politică"

Dan Voiculescu: "Vor urma săptămăni de dezordine politică"

de Jurnalul National    |    20 Sep 2007   •   00:00

Liderul PC Dan Voiculescu a apreciat ieri că discuţiile care au avut loc in aceste zile intre reprezenţanţii PSD şi preşedintele Traian Băsescu, vor avea efecte negative in planul stabilităţii Romăniei.

In opinia liderului PC, următoarele săptămăni vor fi marcate de un conflict politic continuu şi de dezordine, situaţie generată pe de o parte de campania pentru europaralementare, iar pe de altă parte de discuţiile privind formulele de impărţire a Puterii.

"Vor urma săptămăni de dezordine politică, de răfuieli şi de impărţite a Puterii, iar in tot acest timp ţara nu va fi guvernată. Se duce o luptă incrăncenată pentru aceeaşi miză, impărţirea primitivă a Puterii, fără nicio legătură cu agenda cetăţeanului. Rezultatul este subminarea ordinii şi a capacităţii de administrare a ţării, intr-un moment in care Romănia avea nevoie, poate mai mult ca oricănd, de linişte. Moţiunea apare aşadar ca un catalizator al dezordinii politice. In plus, nu există niciun interes al parlamentarilor de a vota o moţiune de cenzură in acest moment, situaţie valabilă şi in cazul multora dintre reprezentanţii PD sau PSD", a declarat Dan Voiculescu.

El a atras totodată atenţia că acţiunea DNA impotriva ministrului Justiţiei oferă PSD motive suplimentare pentru a dărăma Guvernul. "Nu pot să nu observ că acţiunile recente ale DNA coincid suprinzător cu reluarea dialogului dintre preşedinte şi PSD. Este din ce in ce mai clar că demersurile lui Daniel Morar impotriva ministrului Justiţiei au rolul de a slăbi Guvernul", a precizat liderul PC. Â

Dan Voiculescu a arătat că PC refuză să fie asociat cu lupta inutilă şi contraproductivă pentru Putere şi a subliniat că partidul său nu va susţine la nivel parlamentar decit cel mult o formulă de guvernare care să fie alcătuită din specialişti, fără legături politice. Dan Voiculescu atrage atenţia că "ne aflăm probabil intr-unul dintre cele mai haotice momente din viaţa politică din ultimii an", arătănd că adversitatea lui Traian Băsescu faţă de Guven, modul abuziv prin care şeful statului işi atacă toţi adversarii politici au transformat Romănia intr-o ţară aproape neguvernată.

×
Subiecte în articol: politic dan