x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Datornici la buget - Basescu se scuza pentru familie

Datornici la buget - Basescu se scuza pentru familie

de Oana Stancu Zamfir    |    30 Iun 2005   •   00:00
Datornici la buget - Basescu se scuza pentru familie

Seful statului lupta impotriva celor care nu isi onoreaza obligatiile catre stat, sotia si fratele sau fiind unii dintre acestia. Una dintre firmele pe care le detine familia Basescu, AMC CROS SRL, datoreaza bugetului statului peste 530 de milioane de lei si este supusa executarii silite, a semnalat ieri Mugur Ciuvica. Firma - la care sotia sefului statului, Maria Basescu, detine 20% din actiuni, iar fratele presedintelui, Mircea Basescu, administratorul firmei, 39% - figureaza pe lista datornicilor publicata de Ministerul Finantelor, care a inceput si procedura de executare silita. Datoria nu e, ce-i drept, la nivelul miliardelor, pentru ca si firma, producatoare de lactate si de branzeturi, este una mica, avand o cifra de afaceri de 4,6 miliarde, profit de 200 de milioane in 2003 si noua angajati. E vorba de 537.555.568 de lei, din care 371.623.989 de lei impozit pe profit si 165.931.579 de lei dobanzi si penalitati.

Traian Basescu insa a facut numeroase declaratii, conform carora cei care nu isi platesc datoriile catre stat trebuie sa declare falimentul, iar evazionistii au drum sigur spre puscarie.

PROMISIUNE. Poate tocmai de aceea seful statului si-a cerut ieri public scuze pentru aceasta situatie si a promis ca astazi AMC CROS SRL isi va achita datoriile la stat (care datorii dateaza cel putin de la 31 martie, cand e publicata lista Ministerului Finantelor). Presedintele a solicitat institutiilor statului sa aplice legea si in cazul firmelor familiei sale.

Purtatorul de cuvant al Presedintiei a anuntat aseara ca Mircea Basescu a platit datoria la Trezoreria Constanta.

×
Subiecte în articol: basescu politic