x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Demişi de Boc, salvaţi de instanţe

Demişi de Boc, salvaţi de instanţe

de Monica Iordache Apostol    |    25 Mai 2009   •   00:00
Demişi de Boc, salvaţi de instanţe
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Guvernul nu reuşeşte să scape de câţiva şefi de deconcentrate proveniţi din guvernarea liberală. Instanţele judecătoreşti au suspendat deciziile de demitere a unor directori, decizii bazate pe Ordonanţa 37/2009 emisă pentru a masca schimbările politice de la şefia deconcentratelor.



Al cincilea director APIA a primit vineri decizia instanţei de repunere temporară în funcţie, după ce postul îi fusese desfiinţat în baza Ordonanţei 37. Dorel Stânea, director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură - Braşov, spune că alţi 10 şefi ai instituţiilor similare din alte judeţe aşteaptă deciziile instanţelor.

"Am fost chemaţi iniţial în luna martie şi ne-au fost puse pe masă cereri prin care optam de bunăvoie pentru alte posturi de execuţie. Din cei 42 de directori APIA din ţară, câţiva au semnat cererile pentru a fi transferaţi. În schimb, 12 sau 15 dintre noi au refuzat să facă acest lucru şi atunci ni s-au des­fiin­ţat posturile pe baza Ordonanţei 37/2009", explică Stânea.

Până acum, directorii APIA din judeţele Maramureş, Vrancea, Brăila, Braşov, Olt şi un director al Direcţiei Agricole din Argeş au primit decizii similare. Aşteaptă hotărârile instan­ţelor şi directorii din judeţele Dâmboviţa, Prahova, Alba, Bacău etc.

"Luni îmi expiră perioada de preaviz, dar în urma deciziei instanţei voi continua să vin la muncă. Nu ştiu ce se va întâmpla dacă va veni şi directorul cel nou", spune directorul APIA Brăila, Daniela Militaru. Directorii care au scăpat deocamdată de demitere, prin hotărâri ale curţilor de apel, sunt hotărâţi să conteste pe fond deciziile emise în baza Ordonanţei 37. "În urma acestor decizii judecătoreşti sper că guvernanţii îşi vor da seama că au greşit. Dacă nu, atunci voi merge mai departe atât cât îmi permite legea", a mai declarat Dorel Stânea.  

"O PERSOANĂ DE LA PD-L SE PUPĂ CU ALTA DE LA PD-L"
Deciziile judecătoreşti vor face şi mai aprigă lupta pentru posturile din teritoriu dusă de PSD şi PD-L. Posturile de conducere eliberate prin Ordonanţa 37 de directorii numiţi de Tăriceanu, şi redenumite "de management", ar trebui ocupate prin concurs, dar cele două partide ale coa­liţiei se acuză deja că le măsluiesc.

Social-democra­tul Valeriu Zgonea i-a repro­şat ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea (foto), că ar orchestra în defavoarea reprezentanţilor PSD concursurile pentru direcţiile aflate în subordine. "Am suficient de multe semnale, în special din subordinea ministrului Pogea, cu privire la seriozitatea, în ghilimele, a reprezentanţilor domniei-sale la examene. Şmecheria aia cu examenul în care mai vine o persoană de la PD-L care, de fapt, e mai bună şi se pupă cu reprezentantul PD-L în comisie nu mai ţine în România anului 2009", a afirmat Zgonea, citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: politic