x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Diana Șoșoacă, posibil membru al grupului "suveraniştilor" din Parlamentul European

Diana Șoșoacă, posibil membru al grupului "suveraniştilor" din Parlamentul European

de Redacția Jurnalul    |    24 Iun 2024   •   00:45
Diana Șoșoacă, posibil membru al grupului "suveraniştilor" din Parlamentul European

Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) intenţionează să îşi înfiinţeze propriul grup parlamentar, potrivit publicaţiei austriece Kronen Zeitung. Din acest grup al "suveraniştilor" ar putea face parte şi partidul S.O.S România al senatoarei Diana Şoşoacă.

Acest lucru a fost raportat de revista germană Der Spiegel sâmbătă, citând un e-mail către administraţia Parlamentului European. Un reprezentant al AfD a solicitat o sală pentru 100 de persoane şi catering pentru "reuniunea constitutivă a unui nou grup parlamentar".

AfD a fost exclus din unul dintre cele două grupuri eurosceptice înainte de alegeri.

Programul "suveraniştilor"
Potrivit rapoartelor, noul grup parlamentar se va numi "Suveraniştii" şi programul său se va baza pe "Declaraţia de la Sofia" a partidului bulgar pro-rus Wasraschdane (Renaştere).
Printre altele, aceasta ia poziţie împotriva "ideologiilor globaliste" şi a birocraţiei UE. De asemenea, se face apel la negocieri de pace în războiul din Ucraina.

Componenţa grupului
Posibili membri ai noului grup ar fi SOS România al Dianei Şoşoacă, Se Acabó la Fiesta din Spania, NIKH din Grecia, Konfederacja din Polonia, Hnutie Republika din Slovacia şi Mi Hazánk Mozgalom (Mişcarea Patria Noastră) din Ungaria.

De asemenea, un europarlamentar din partea partidului francez Reconquete, care a făcut parte anterior din Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), s-ar putea alătura grupului.

Grupurile politice din Parlamentul European au nevoie de cel puţin 23 de membri, care la rândul lor trebuie să provină din cel puţin şapte state membre.

(sursa: Mediafax)

×