x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Diana Șoșoacă primește sprijin de la șeful grupului Wagner: Pentru ca vocea Rusiei să fie auzită, trebuie să vorbim tare

Diana Șoșoacă primește sprijin de la șeful grupului Wagner: Pentru ca vocea Rusiei să fie auzită, trebuie să vorbim tare

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2023   •   12:09
Diana Șoșoacă primește sprijin de la șeful grupului Wagner: Pentru ca vocea Rusiei să fie auzită, trebuie să vorbim tare
Sursa foto: Lucian Alecu

Evgheni Prigojin, șeful grupului Wagner, a vorbit într-un interviu despre inițiativa senatorului român, Diana Șoșoacă, cea care a propus, în Parlament, un proiect de lege prin care România să anexeze teritorii din Ucraina.

„Bună ziua, Evgheni Viktorovici! Numele meu este Ivan și sunt editorul portalului «Observatorul militar». Aș dori să comentați referitor la următorul subiect: recent, în Parlamentul României a fost înregistrat un proiect de lege referitor la anexarea unei părți a teritoriului Ucrainei. Autorul acestei inițiative este senatoarea Diana Șoșoacă, fondatoare a partidului de extremă dreapta SOS, care a criticat în repetate rânduri autoritățile ucrainene, NATO, America și care susține în mod deschis Rusia. Nu e niciun secret că Rusia este susținută de alți politicieni de extremă dreapta din UE, inclusiv din Franța sau Germania (...). În același timp, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva grupului Wagner. Credeți că vocea Rusiei se face încă greu auzită în UE? Mențineți legături cu deputați pro-ruși din UE?”, este întrebarea adresată de ”Observator militar” către Evgheni Prigojin.

 

Evgheni Prigojin a explicat că Rusia menține legături cu mulți politicieni din Europa și a spus că ”trebuie să vorbim tare, dacă vrem ca Vocea Rusiei să fie auzită”.

Răspunsul lui Evgheni Prigojin a fost următorul: „Desigur, păstrăm legături cu mulți politicieni europeni, inclusiv membri ai Parlamentului European. Le mulțumesc pentru că sprijină Rusia atât de mult cât o pot face. În ceea ce privește «vocea Rusiei», ca să nu jignesc pe nimeni, voi spune următoarele: Pentru ca vocea noastră să fie auzită, trebuie să vorbim tare, dacă vorbești cu voce joasă și îți petreci viața doar pentru propria ta bunăstare, nimeni nu te va auzi”, spune Prigojin, potrivit stiripesurse.

 

Săptămâna trecută, Senatoare Diana Șoșoacă a depus în Parlament un proiect de lege prin care cerea anexarea la România a mai multor teritorii ucrainene.

„România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor”, se arată în proiect. Ulterior Șoșoacă a spus că „modalitățile propuse” de anexare a teritoriilor sunt „diplomatice”.

×