x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dîncu, despre candidatura lui Cîrstoiu: Aştept o decizie, deocamdată n-am auzit să se retragă

Dîncu, despre candidatura lui Cîrstoiu: Aştept o decizie, deocamdată n-am auzit să se retragă

de Redacția Jurnalul    |    22 Apr 2024   •   20:45
Dîncu, despre candidatura lui Cîrstoiu: Aştept o decizie, deocamdată n-am auzit să se retragă

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a afirmat, luni, că deocamdată candidatul PSD PNL la Primăria Capitalei este Cătălin Cîrstoiu, iar acesta are timp până la alegeri să-şi facă o notorietate de 90%, menţionând că nu-l vede pe acesta ca pe un om care se retragă aşa de uşor.

Potrivit lui Dîncu, în cazul în care Cîrstoiu se va retrage, conducerea coaliţiei va hotărî ce se va face. Social-democratul a susţinut că Bucureştiul este un oraş atipic, marcat întotdeauna la alegeri de schimbări "bruşte, care uneori au avut şi rezultate".

"Eu sunt din Cluj şi în acest moment tocmai mi-am lansat candidaţii pentru Cluj-Napoca. Nu ştiu ce se întâmplă la Bucureşti. O să vedem. Deocamdată, ştiu că este candidatul Partidului Social Democrat. N-am aflat să fie retras. Nu mă iau după zvonurile din mass-media. Aştept o decizie şi deocamdată n-am auzit partidul să îşi retragă această decizie", a spus Dîncu, la Parlament, întrebat despre discuţiile din coaliţie privind retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei şi dacă aceasta mai este potrivit în această cursă.

Întrebat care ar fi notorietatea candidatului Cîrstoiu acum, Dîncu a răspuns: "Notorietatea candidatului cred că a crescut mult în ultima vreme, inclusiv prin zvonul acesta - vorbindu-se tot timpul că se retrage creşte notorietatea, cu siguranţă".

"A început cu notorietate de vreo 50%, dar până la alegeri are timp să facă notorietate de 90% şi cu două partide puternice în spate, cu partidele care, împreună, am văzut că au vreo 50% cel puţin pentru europarlamentare, ar putea să aibă o şansă foarte importantă. Deci, suntem în precampanie, nici măcar n-am început campania electorală, deci candidatul poate să comunice şi poate să aibă o şansă importantă, dar sigur că nu mă ocup eu de campania de la Bucureşti, eu sunt din Cluj-Napoca", a afirmat Vasile Dîncu.

Legat de posibilitatea ca medicul Cîrstoiu să se retragă din cursă, Dîncu a spus: "Fac parte din conducere, dar nu s-a retras şi nu voi hotărî eu, vom hotărî în grup, dacă s-ar retrage. Nu ştiu, nu-l văd un om care se retragă aşa de uşor".

×