x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Doina Cornea il acuză dur pe Băsescu

Doina Cornea il acuză dur pe Băsescu

de Gabriela Antoniu    |    21 Sep 2007   •   00:00
Doina Cornea il acuză dur pe Băsescu

Doina Cornea a avertizat ieri că Romănia este zguduită de noi ameninţări conjugate atăt dinspre PSD, "unul dintre partidele cele mai lipsite de scrupule", căt şi dinspre Palatul Cotroceni.Â

Romănia este zguduită de noi ameninţări conjugate, atăt dinspre PSD, "unul dintre partidele cele mai lipsite de scrupule", căt şi dinspre Palatul Cotroceni şi "grupurile sale de interese securisto-sereiste" care au ca ţintă precisă răsturnarea Guvernului Tăriceanu, a avertizat ieri Doina Cornea.

Doinea Cornea a dat ieri publicităţii o declaraţie de presă in care il acuză pe preşedintele Traian Băsescu că incearcă să inlăture cu orice preţ Guvernul Tăriceanu, prin manevre perfide şi indirecte de natură aparent juridico-legislativă, prin intrigi instituţionale, prin insăilări de induceri in eroare a instituţiilor europene.

cel mai bun guvern. Ea consideră că este deplorabil că tocmai acum, in ultimul an al mandatului său, guvernul - "incontestabil cel mai bun de 17 ani incoace" - este tulburat in activitatea sa, el mai avănd căteva obiective precise de indeplinit in aceste ultime două luni: organizarea alegerilor europarlamentare; finalizarea şi votarea bugetului pe 2008, de care depinde şi ameliorarea calităţii vieţii in anul următor; continuarea procesului de integrare europeană (economie, privatizări, reforme instituţionale, absorbţie de fonduri europene). Cunoscuta dizidentă apreciază că de toate acestea depinde locul pe care Romănia il va avea in Europa de măine, iar fiecare intărziere inseamnă marginalizare, pierderi de fonduri şi, totodată, compromiterea nivelului de trai al fiecărui cetăţean.

ACUZAŢII. "Impins de o sete de putere discreţionară, preşedintele Traian Băsescu, in loc să stimuleze şi să sprijine aceste ultime proiecte ale Guvernului, indispensabile Romăniei, incearcă, prin manevre perfide şi indirecte, de natură aparent juridico-legislativă, prin intrigi instituţionale (ex. DNA versus Ministerul Justiţiei), prin insăilări de induceri in eroare a instituţiilor europene, incearcă, deci, aşa cum spuneam, să inlăture Guvernul Tăriceanu cu orice preţ, chiar cu riscul de a spulbera şi ceea ce a izbutit acest guvern să realizeze pănă acum", susţine Doina Cornea. Ea adaugă că este o mare eroare şi, totodată, premisa unei noi rămăneri in urmă a Romăniei, greu de recuperat in timp. "Satisfacţiile de amor propriu sunt mai puţin importante - chiar nu ar trebui să intereseze pe nimeni - faţă de urgenţele de primă mănă ale ţării", mai declară Doina Cornea.

×
Subiecte în articol: politic doina cornea