x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Dolha cere ca Monica Macovei să fie exclusă din PDL: "Încalcă statutul partidului din care face parte"

Mircea Dolha cere ca Monica Macovei să fie exclusă din PDL: "Încalcă statutul partidului din care face parte"

21 Aug 2014   •   10:08
Mircea Dolha cere ca Monica Macovei să fie exclusă din PDL: "Încalcă statutul partidului din care face parte"

Deputatul liberal Mircea Dolha consideră că fiecare candidat la alegerile prezidenţiale ar trebui să joace corect şi solicită conducerii PDL excluderea Monicăi Macovei din partid.

"Am remarcat că, în afara unor declaraţii formale prin presă, PDL şi conducerea sa nu au propus nicio sancţiune pentru doamna Monica Macovei, cea care încalcă statutul partidului din care face parte. În prezent, doamna Macovei se află în plină campanie de strângere de semnături pentru propria candidatură la alegerile prezidenţiale, în ciuda faptului că partidul din care face parte şi-a desemnat deja candidatul oficial în persoana domnului Klaus Iohannis. Doamna europarlamentar s-a autoproclamat independentă şi candidează ca atare, încălcând, cu bună ştiinţă, articolul 20, alin. 2, litera c, al Statutului PDL, potrivit căruia, într-o astfel de situaţie, conducerea organizaţiei de care aparţine doamna Macovei are obligaţia de a propune Biroului Politic Judeţean aferent radierea de drept a doamnei Macovei ca membru PDL", anunţă Dolha într-un comunicat.

Liberalul susţine că Monica Macovei nu a dat dovadă de fairplay când, deşi a anunţat că va candida la alegerile din toamnă, nu şi-a dat demisia din PDL.

"PDL, partenerul PNL în ACL, este, în prezent, un partid care se prezintă în faţa alegătorilor cu doi candidaţi, întrucât, în opinia mea, cetăţenii nu o pot percepe pe doamna Macovei ca fiind candidat independent la Bucureşti şi europarlamentar PDL la Bruxelles. Mai mult, circulă zvonuri care se înteţesc, cum că PDL agreează 'piesa de rezervă' în cazul unui 'accident de parcurs' al candidatului ACL - domnul Klaus Iohannis. În concluzie, având în vedere că doamna Macovei nu arată spirit de fairplay în această cursă electorală, în calitate de membru PNL şi implicit al Alianţei Creştin Liberale cred sincer că este de datoria PDL să dea dovadă de corectitudine şi de respect pentru propriul statut, respect faţă de PNL, dar şi pentru cetăţenii cărora le cerem votul pentru candidatul comun la alegerile prezidenţiale: Klaus Iohannis", a mai spus liberalul Mircea Dolha.

×