x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Domiciliu pentru viitorii alesi

Domiciliu pentru viitorii alesi

22 Oct 2004   •   00:00

Candidatii partidelor pentru Parlament, aflati pe locuri eligibile, si-au luat o grija de pe umeri: unde vor sta si care va fi luxul de care vor beneficia o data alesi. Senatul a inceput deja sa primeasca oferte, cea mai atragatoare fiind in acest moment a "traditionalului" Hotel Bucuresti.

OANA STANCU

Click pentru a mari imaginea
HOTEL BUCURESTI. Deputatii si senatorii nu au aceleasi gusturi cand vine vorba despre propriul confort
La 1 decembrie, cand vor sti sigur cine a intrat in Parlament si cine nu, viitorii alesi isi pot lua bagajele si sa dea fuguta la Bucuresti. Ii asteapta un apartament la cheie intr-un hotel de lux, o sauna non-stop, o cina gratuita, o piscina pentru a usura digestia. Munca o vor incepe abia prin februarie, insa locuinta de serviciu vine prima.

PROMPT. "Pe 1 decembrie eu trebuie sa am camerele gata pentru viitorii parlamentari", isi face calculele secretarul general al Senatului, Constantin Sava, pentru a arata ca are si alte treburi decat scandalul sexual al carui protagonist este. Pentru acesta, pana la 15 noiembrie el si-a propus sa incheie contractul cu hotelul care-i va caza pe alesi. "In fiecare an se face o selectie de oferte. Pana acum am primit doar de la Hotel Bucuresti si de la Diamant raspunsuri. Anii trecuti au ofertat si Marriott si Hilton, dar Bucuresti a avut intotdeauna cea mai buna oferta, spune Sava.

OFERTA. Si in acest an se pare ca favoritul ramane hotelul de pe Calea Victoriei, pentru ca este singurul care le pune la dispozitie locatarilor sai, cu rezervari pe patru ani, nu o camera simpla, ci un apartament cu bucatarie, sufragerie si dormitor. In plus, de la an la an, parlamentarilor li se mai da cate un bonus: mic dejun si cina gratuite, piscina si sauna la fel etc. Pentru asta insa, in fiecare zi, pentru fiecare ales se plateste circa 2.800.000 lei. In prezent la Hotel Bucuresti locuiesc pana in 50 de senatori din 140, restul fiind fie bucuresteni, fie cei care prefera sa-si ridice banii de cazare si sa plateasca o locuinta inchiriata. Pentru 2005, rezervari se vor face insa pentru cel putin 70-80 de senatori, medie data de experienta legislaturilor trecute, nu inainte insa de a se calcula si cati dintre ocupantii locurilor eligibile sunt din Capitala si cati din provincie.

925.000 LEI/NOAPTE

Spre deosebire de senatori, deputatii nu au inceput demersurile privind cazarea alesilor, desi sunt mai numerosi. Anul acesta mai putin de 100 de deputati s-au cazat la Hotel Bucuresti, optiunea lor pentru aceasta locatie scazand de la an la an. Totusi cei care au ales o camera cu un pat au platit 925.000 lei/noapte, o camera dubla in regim de single - 1.835.000 de lei/noapte, iar un apartament - 2.500.000 de lei/noapte (cu 22% mai mult fata de tariful practicat in prezent). Majoritatea deputatilor au optat insa pentru camera dubla in regim de single. Pentru cei care si-au ales alt hotel din Bucuresti, conditia a fost sa nu depaseasca "limita maxima pentru cazare", adica 2.500.000 de lei/noapte. Deputatii care nu opteaza pentru cazarea la hotel primesc pe zi pentru cazare 70% din "cea mai ieftina cazare la hotel", adica in jur de 647.000 de lei.
×
Subiecte în articol: politic bucuresti hotel