x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Doru Bindea - "Chemati chestorii sa ma scoata, ca nu plec!"

Doru Bindea - "Chemati chestorii sa ma scoata, ca nu plec!"

de Aniela Nine    |    07 Oct 2005   •   00:00
Doru Bindea - "Chemati chestorii sa ma scoata, ca nu plec!"

Serialul senatorial "cum reusim sa ne mai facem de rasul poporului" a inregistrat ieri un nou episod, in doua parti. Prima parte, in care s-a aprobat bugetul Senatului pe anul viitor, a scos la iveala lacomia alesilor, iar cea de-a doua a facut trimitere la ridicol si incapatanare.

"MAI MULT!". Cele aproape 22 de miliarde prevazute in planul de investitii pe 2006 pentru achizitionarea de masini au fost considerate probabil de alesi insuficiente, caci ieri in plen, la discutarea bugetului, chestorul Ion Chelaru a solicitat marirea acestui plafon. Nerabdator, peremistul Funar a solicitat anularea ordonantei Executivului prin care sunt blocate orice investitii pe anul acesta, iar conservatorul Vasilescu a cerut dotarea senatorilor cu laptopuri, necesare "pentru a primi ordinea de zi pe mail". Atenti cu banii lor, senatorii au votat majoritar pentru proiectul de buget de 1.200 miliarde de lei, cu aproape 300 miliarde mai mult decat limita acceptata de Ministerul de Finante.

TRIBUNA CU LIPICI. Alt punct pe ordinea de zi, alte demonstratii de forta. Discutarea unui proiect de lege pentru infiintarea satului Seuca l-a mobilizat atat de tare pe peremistul Bindea (foto), incat acesta a refuzat sa mai paraseasca tribuna Senatului de unde luase cuvantul, in cadrul dezbaterilor generale. "Nu plec de aici! Chemati chestorii sa ma scoata, ca nu plec!", anunta hotarat Bindea. Degeaba i-a bagat sub nas pedistul Dan Carlan laptopul pe care era vizualizata stenograma sedintei anterioare, degeaba cererile cu "dom’ senator, va rog eu, luati loc in sala" ale lui Nicolae Vacaroiu. In cele din urma, Bindea a cerut ca plenul sa decida "democratic, prin vot" daca isi continua discursul. "Nuuuuuuuu!", au raspuns disperati senatorii. Bindea s-a supus democratiei, in timp ce, in sala, nervii liberalului Hasotti au cedat: "Sa se duca dracu’ la spital! Trebuie sa-l ia balamucul!". Adresantul nu a fost insa specificat. Nici satul Seuca nu se va mai infiinta, senatorii respingand proiectul cu pricina.

×
Subiecte în articol: politic