x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dosarul, scos la lumină

Dosarul, scos la lumină

de Aniela Nine    |    11 Noi 2009   •   00:00

După ce şeful SRI, George Maior, a confirmat că serviciul ştie foarte bine cum a plecat Hayssam din ţară, iar dosarul cauzei se află la Tribunalul Oradea, jurnalistul Ovidiu Ohanesian a cerut ieri declasificarea dosarului răpirii din Irak.



Audiat de senatorii Comisiei de apărare la cererea sa, Ohanesian a declarat la final că le-a adus acestora informaţii privind adevărata miză a "răpirii ziariştilor în Irak". "Am adus clarificări în principal legate de dosarul «Armamentul», care arată că în spatele răpirii din Irak au stat cu totul alte interese, adică trafic şi contrabandă internaţională cu armament făcute de Omar Hayssam cu persoane din instituţii importante ale ţării, politicieni şi oameni de afaceri", a declarat Ohanesian. El a susţinut că "politicienii" la care s-a referit sunt "oameni care vor să ajungă preşedinţi ai ţării".

Ohanesian a mai spus că "profesorul" din stenogramele publicate în presă cu dialogul dintre Hayssam şi generalul Degeratu nu poate fi altcineva decât preşedintele Băsescu, care "a tras sforile" în această afacere.

×
Subiecte în articol: politic