x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Două persoane din Giurgiu, arestate pentru mită electorală

Două persoane din Giurgiu, arestate pentru mită electorală

22 Noi 2009   •   00:00

Judecătoria Giurgiu a decis arestarea a doi giugiuveni acuzaţi că ofereau bani alegătorilor pentru a vota un anume candidat, informează surse judiciare.

Parchetul Judecătoriei Giurgiu a cerut instanţei, duminică, arestarea celor doi giurgiuveni, iar judecătorul a admis solicitarea, emiţând mandate pentru 15 zile.

Doi bărbaţi în vârstă de 41 şi, respectiv, 51 de ani, din Giurgiu, au fost reţinuţi, sâmbătă pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, fiind acuzaţi că ofereau bani alegătorilor pentru a-i determina să voteze cu un anumit candidat, potrivit reprezentanţilor IPJ Giurgiu.

Poliţia municipiului Giurgiu a fost sesizată telefonic prin serviciul unic de urgenţă 112 că două persoane încalcă prevederile Legii 370/2004 privind alegerea preşedintelui României, pentru că oferă sume de bani alegătorilor pentru a-i determina să voteze cu un anumit candidat.

Din verificările şi investigaţiile efectuate au fost identificaţi doi bărbaţi de 41, respectiv, 51 de ani, din Giurgiu, despre care mai multe persoane au declarat că le-au oferit câte 30 lei în schimbul voturilor lor.

Potrivit Legii 370/2004 privind alegerea preşedintelui, "oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze un anumit candidat se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani şi interzicerea exercitării unor drepturi".
Mediafax

×
Subiecte în articol: alegeri 2009