x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea a spus când e posibil să fie revocat preşedintele Camerei Deputaţilor

Dragnea a spus când e posibil să fie revocat preşedintele Camerei Deputaţilor

24 Mai 2016   •   21:45
Dragnea a spus când e posibil să fie revocat preşedintele Camerei Deputaţilor

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că este "foarte posibil" ca Valeriu Zgonea să fie revocat din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor pe 7 iunie.

"Este foarte posibil pe 7 iunie, marţi. (...). Este campanie electorală, colegii deputaţi sunt în teritoriu. Ca să putem declanşa procedura de revocare ne trebuie, în mod aritmetic, un număr suficient (de parlamentari - n.r.). Totuşi, nu crapă Parlamentul dacă mai stă acolo (Valeriu Zgonea - n.r.) până pe 7 iunie. Pe 7 iunie suntem pregătiţi să îndeplinim procedurile de revocare", a spus liderul PSD, într-o conferinţă de presă la Sebeş, întrebat cu privire la schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a menţionat că partidul va face propunerea pentru şefia Camerei Deputaţilor în momentul în care respectiva funcţie va fi vacantă.

"Atâta timp cât nu este vacant, eu nu îmi permit să vântur nume care să fie rostogolite. Când scaunul va fi vacant, PSD va face o propunere, care se va şi întâmpla", a afirmat Dragnea.

Preşedintele PSD a participat marţi, la Sebeş, la o întâlnire cu reprezentanţi ai organizaţiei de partid din acest municipiu, care a avut loc la sediului Primăriei.

Întrebat de jurnalişti dacă este corect ca în timpul campaniei electorale o astfel de întâlnire să se desfăşoare în sediul unei primării, Dragnea a răspuns că "în mod categoric, da".

"Primăria să ştiţi că este o instituţie publică în care se pot organiza tot felul de întâlniri. Nu avem voie să organizăm în şcoli. Primăria este o instituţie politică. În primărie, în această sală, bănuiesc, au loc şedinţele de consiliu local, consiliu local care este format din consilieri locali care sunt oameni politici. Este o sală, este o clădire în care au acces toţi cetăţenii, inclusiv cei care au culoare politică", a susţinut preşedintele social-democrat.

Preşedintele PSD s-a aflat marţi, alături de Mircea Duşa, într-o vizită electorală în judeţul Alba, respectiv în Cugir şi Sebeş, unde s-a întâlnit cu membri şi simpatizanţi ai partidului.

Sursa: AGERPRES

×