x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Am notificat autorităţile federale din Brazilia pentru ceea ce a apărut pe un anumit site

Dragnea: Am notificat autorităţile federale din Brazilia pentru ceea ce a apărut pe un anumit site

05 Iul 2017   •   14:26
Dragnea: Am notificat autorităţile federale din Brazilia pentru ceea ce a apărut pe un anumit site

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu a spălat bani în Brazilia sau în altă ţară şi că a notificat autorităţile federale braziliene pentru a verifica în ce mod au apărut date personale pe un anumit site.

"Am notificat autorităţile federale din Brazilia, prin Ambasada Braziliei de aici, pentru ceea ce a apărut pe un anumit site. Nu am reacţionat până acum, ultimele luni de zile, dar deja sunt foarte multe legi încălcate. Eu nu am virat bani în Brazilia, nu am afaceri în Brazilia, nu am spălat bani în Brazilia sau în altă ţară sau în România, şi faptul că nişte date strict personale au fost puse la dispoziţia unor aşa-zişi jurnalişti sau anchetatori civili, sau aşa spun ei, încălcându-se nişte legi, cred că ar trebui să primesc nişte explicaţii şi aştept să le primesc", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, relateaă Agerpres.

El a adăugat că a solicitat să i se spună dacă datele personale folosite în ancheta jurnalistică au fost date oficial de către o instituţie federală din Brazilia sau au fost obţinute prin mijloace nelegale. 

Dragnea a precizat că nu există o anchetă a procurorilor din Brazilia cu privire la persoana sa. 

"Nu există aşa ceva. Din câte îmi aduc aminte nu sunt nici urmărit internaţional, nu am nici mandat de arestare internaţională, nu sunt nici urmărit de Interpol şi nu sunt de acord ca un aşa-zis investigator, pentru nişte investigaţii pentru care se cheltuie mulţi bani, şi dacă tot sunt cinstiţi să publice toate sursele de finanţare acest mare grup cinstit de investigaţii, spune minciuni", a conchis el.

Rise Project a publicat în ultima perioadă o serie de anchete cu privire la presupuse legături de afaceri pe care Dragnea le-ar avea în Brazilia.

×