x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: În România nu există dreapta, ci partide strânse într-un grup de susţinere a lui Băsescu

Dragnea: În România nu există dreapta, ci partide strânse într-un grup de susţinere a lui Băsescu

de Agerpres    |    19 Iun 2014   •   17:25
Dragnea: În România nu există dreapta, ci partide strânse într-un grup de susţinere a lui Băsescu

În România nu există partide de dreapta, ci doar formaţiuni politice care s-au reunit într-un grup de susţinere pentru Traian Băsescu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Tulcea, preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea.

"Nu există dreapta în România. Sunt doar câteva formaţiuni politice de dreapta care s-au strâns într-un grup de susţinere pentru Traian Băsescu. Sunt formaţiuni cu două partide în spate care nu mai niciun fel de ideologie. PDL nu a avut niciodată ideologie sau nu a mai avut de când a trecut la PPE. PNL pierde orice legătură cu istoria acestui partid în condiţiile în care este dispus să treacă la PPE şi discută despre o fuziune care înseamnă şi desfiinţarea partidului", a afirmat Liviu Dragnea.

El a adăugat că în prezent nu se poate vorbi despre coagularea dreptei, ci doar de grupuri politice care încearcă să facă "un grupuleţ mai mare care să susţină un candidat la prezidenţiale pe care nu-l ştim".

"Cert este că e o idee a lui Traian Băsescu de a încerca să susţină pe cineva la prezidenţiale pentru a câştiga şi ca să-l pună pe el premier. Probabil că din cauza asta Crin Antonescu nu a mai vrut să fie candidat", a spus vicepreşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Referindu-se la scandalul în care este implicat Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, Dragnea a susţinut opinia exprimată public de liderul PSD, premierul Victor Ponta, potrivit căreia şeful statului trebuie să-şi prezinte demisia.

"Dacă se confirmă, ne aflăm în faţa unei situaţii extrem de grave şi cred că şeful statului trebuie să-şi prezinte demisia. Nu ştiu dacă are vreo vină, dar dacă aşa este, situaţia e extrem de gravă", a mai afirmat vicepremierul.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea