x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Nu sunt de acord cu ieşirea de la guvernare. Menţinem echilibrul politic. Preşedinţia la ei, Guvernul la noi

Dragnea: Nu sunt de acord cu ieşirea de la guvernare. Menţinem echilibrul politic. Preşedinţia la ei, Guvernul la noi

17 Noi 2014   •   13:11
Dragnea: Nu sunt de acord cu ieşirea de la guvernare. Menţinem echilibrul politic. Preşedinţia la ei, Guvernul la noi

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, spune că nu este de acord cu propunerea vicepreşedintelui social-democrat, Robert Negoiţă, potrivit căreia PSD ar trebui să renunţe la guvernare.

"El poate să propună. Eu nu sunt de acord cu această acţiune dintr-un motiv foarte simplu : în această campanie, s-a tot spus că nu e bine ca Victor Ponta să fie preşedinte pentru a nu da toată puterea într-o parte. Şi atunci respectăm voinţa populară - să nu dăm toată puterea într-o parte şi să menţinem un echilibru politic. Preşedinţia la ei, Guvernul la noi", a spus Dragnea, azi, la sediul PSD.

Liviu Dragnea, a precizat că părerea "cvasi-unanimă" a liderilor din teritoriu ai partidului este aceea ca PSD să nu renunţe la guvernare.

"Eu am vorbit azi-noapte şi astăzi cu majoritatea colegilor din ţară. Părerea cvasi-unanimă este să nu ieşim de la guvernare", a spus social-democratul, care a precizat că a purtat o discuţie şi cu partenerii de coaliţie ai PSD în care aceştia şi-au exprimat dorinţa ca "acest Guvern să meargă înainte".

Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă a afirmat că, în opinia sa, după rezultatele alegerilor prezidenţiale, PSD ar trebui să facă "un pas în spate", pentru a permite echipei lui Klaus Iohannis să guverneze.

"Poporul nu greşeşte niciodată. Poporul a ales în proporţie covârşitoare. Cred că este o lecţie pentru noi şi cred că ar trebui să facem un pas în spate. De prea multe ori, şi eu şi noi cu toţii, am simţit nevoia de un altfel de politică. Cred că după acest vot ar trebui să dăm ocazia echipei lui Iohannis să vină să guverneze. Eu sper sincer că ne va demonstra cum anume se poate o altfel de politică, de unde să învăţăm cu toţii", a mai spus Negoiţă, la sediul PSD.

Klaus Iohannis a obţinut 54,50% din voturi la turul II al alegerilor prezidenţiale, iar Victor Ponta a fost votat de 45,49% dintre alegătorii care s-au prezent la urne, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, de BEC, după centralizarea a 99,07% din procesele verbale.

×