x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Drulă: Grindeanu anulează încă o licitație pe A3 - 26 km între Suplacu de Barcău și Chiribiș

Drulă: Grindeanu anulează încă o licitație pe A3 - 26 km între Suplacu de Barcău și Chiribiș

27 Iul 2022   •   18:35
Drulă: Grindeanu anulează încă o licitație pe A3 - 26 km între Suplacu de Barcău și Chiribiș

Liderul USR Cătălin Drulă acuză că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anulat încă o licitație pe A3 de 26km de autostradă între Suplacu de Barcău și Chiribiș: „Contorizăm a 4-a reziliere sau anulare de licitație pe sectorul Suplacu de Barcău - Chiribiș, cel mai probabil o situație unică”.

„Este al doilea tronson blocat de Sorin Grindeanu pe autostrada A3, după ce în primăvară reziliase și lotul vecin Chiribiș - Biharia și pe care nu a fost în stare să îl reliciteze nici până azi. La aproape 20 de ani de la startul lucrărilor de către Bechtel, contorizăm a 4-a reziliere sau anulare de licitație pe sectorul Suplacu de Barcău - Chiribiș, cel mai probabil o situație unică la nivel mondial”, scrie pe Facebook Cătălin Drulă.

Liderul USR afirmă că anul trecut, în mandatul său, a fost anunțat câștigătorul acestei licitații, iar în februarie 2022 s-au finalizat contestațiile.

„Ar fi trebuit să fie desemnat câștigătorul final și să se semneze contractul. Însă un asemenea scenariu a fost de neimaginat pentru Sorin Grindeanu. Proiectul a fost abandonat în 2013 de PSD - Dan Șova la un stadiu de finalizare de 50%. De atunci, scheletele de fier-beton nefinalizate au rămas o mărturie vie a incompetenței și nepăsării PSD. Tot aici zace nefolosit și vestitul viaduct de 1,8km de la Suplacu de Barcău peste lacul de acumulare cu același nume, un în aer liber ce a costat zeci de milioane de euro”, conchide Drulă.

(sursa: Mediafax)

×