x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dumitru Iliescu: "Este periculos să implicaţi SRI în şantajarea oamenilor politici”

Dumitru Iliescu: "Este periculos să implicaţi SRI în şantajarea oamenilor politici”

20 Oct 2009   •   00:00

Generalul (r) Dumitru Iliescu i-a trimis ieri o scrisoare deschisă preşedintelui Băsescu în care îi aduce acuzaţii deosebit de grave şi îi cere să-şi prezinte scuze public pentru că afirmaţiile că el ar fi sustras documente din arhiva DGIPI. De asemenea Dumitru Iliescu anunţă că va depune plângere penală împotriva conducerii SRI.
Prezentăm integral conţinutul scrisorii.


"Domnule preşedinte,
Afirmaţiile Dumneavoastră mincinoase, iresponsabile făcute la postul 81 TVdespre implicarea mea în sustragerea de documente din arhiva DGIPI m-au determinat să vă trimit această scrisoare. Demersul Dumneavoastră este incalificabil cu atât mai mult cu cât ştiaţi foarte bine că nu aceasta este realitatea. În urma cu un an aţi dispus conducerii SRI să ia măsuri complexe pentru supravegherea mea printre care interceptarea convorbirilor telefonice, organizarea filajului, înregistrarea discuţiilor cu alte persoane, interceptarea convorbirilor membrilor familiei şi a persoanelor apropiate. Pentru că cei de la SRI nu aveau nici un temei legal pentru a lua aceste măsuri au inventat unul şi anume: organizarea unei lovituri de stat, acţiune care le dădea dreptul să ceară judecătorului anume desemnat autorizarea interceptării convorbirilor.
Domnule Preşedinte, doar nişte minţi bolnave sau "îmbibate"cu alcool puteau să gândească în anul 2008, în condiţiile în care România era deja membru al Uniunii Europene şi al NATO, că cineva putea să iniţieze o asemenea acţiune.

Am fost şi sunt un general responsabil care timp de 20 de ani a făcut eforturi certe pentru sprijinirea structurilor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale şi nu pentru punerea în pericol a acesteia. În anul 1990 am făcut demersurile necesare pentru înfiinţarea Unităţii Speciale de Pază şi Protocol, iar în 1991 pentru înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază, structuri pe care le-am condus până în 1996, şi care au asigurat şi asigura în continuare protectia demnitarilor, inclusiv a Dumneavoastră.

Care ar fi motivul ca cel care a asigurat atâţia ani protecţia demnitarilor să organizeze acum acţiuni impotriva acestora?
Vă asigur Domnule Preşedinte că nu există un asemenea motiv. Eu cred, cu siguranţă mai mult decât Dumneavoastră, în valorile noastre democratice şi sunt convins că în Romania secolului XXI, înlăturarea unui şef de stat se poate face numai prin demersuri democrati ce, constituţionale. După un an de supraveghere continuă domnii Maior şi Coldea si-au dat seama că nu pot proba nici una din informaţiile pe care vi le dăduseră anterior şi atunci aţi inventat povestea cu arhiva DGIPI,pe care ei au transmis-o presei împreună cu alte acuzaţii printre care şi "legăturile mele puternice cu lumea interlopă".

Vă rog Domnule Presedinte să faceţi publice dovezile pe care le aveţi în legătură cu aceste acuzaţii. Sunt convins că nu aveţi ce prezenta pentru că nu am solicitat şi nu am primit documente din aceasta arhivă şi nici alte documente de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Nu m-am întâlnit în această perioada nici cu DI.Păun, nici cu DI.Trosca, pe care de altfel nici nu-I cunosc. Nu am avut şi nici nu am legături cu lumea interlopă, iar Dumneavoastră cunoaşteţi sigur acest lucru. De ce aţi cerut, atunci, celor de la SRI să furnizeze mass-mediei asemenea informaţii?

Vă e teamă Domnule Preşedinte ca am documente care demonstrează implicarea dumneavoastră în numeroase fapte ilegale şi ca să nu fie folosite împotriva Dumneavoastră încercaţi să mă discreditaţi. Nu eu sunt cel care a facut să dispară Flota României, nu eu am
făcut afaceri ilegale cu imobile în Bucureşti, nu mi-am repartizat ilegal apartamente şi nu am cerut oamenilor de afaceri cadou apartamente de milioane de euro pentru fiicele mele.

Nu eu am trimis un general din Administraţia Prezidenţială să discute cu Omar Hayssam şi să  puna la punct plecarea acestuia din România. Rudele mele nu au fost implicate în afaceri ilegale cu armament, explozibil, contracte oneroase cu statul. Nu eu am beneficiat de numeroase sume de bani din fondurile MTS şi Ministerul Turismului pentru organizarea campaniei electorale şi nu am primit mită de la oameni de afaceri pentru sprijinul şi protecţia acestora. De asemenea este cert faptul că nu eu am fost cel care a colaborat cu Securitatea. Staţi liniştit Domnule Preşedinte că nu am dosarul Dumneavoastră de securitate şi chiar dacă îl aveam nu l-aş fi făcut public, pentru că eu, spre deosebire de Dumneavoastră, am principii pe care nu le încalc.

Este periculos Domnule Preşedinte să implicaţi SRI şi alte structuri cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale în lupta politică, în urmărirea, şantajarea şi influenţarea oamenilor politici şi a judecătorilor Curţii Constituţionale. Într-o ţară democratică membru al Uniunii Europene aşa ceva este inadmisibil.

Vă informez Domnule Presedinte că voi face plângere penală împotriva conducerii SRI,care este la fel de coruptă ca şi cel care o păstoreşte, pentru abuz în serviciu, iar pe  dumneavoastră vă rog, daca nu transmiteţi mass-mediei dovezile pe care le aveţi în legătură cu acuzaţiile pe care mi le-aţi adus, să vă cereţi scuze în mod public.
Regret Domnule Preşedinte că am fost pus în situaţia neplacută de a va adresa această scrisoare,
General (r.) DUMITRU ILIESCU"

×
Subiecte în articol: politic traian basescu dumitru iliescu