x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică EBa, surprinzătoare: "Am votat pentru mine"

EBa, surprinzătoare: "Am votat pentru mine"

de Monica Iordache Apostol    |    07 Iun 2009   •   00:00
EBa, surprinzătoare: "Am votat pentru mine"
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

Familia Băsescu s-a prezentat la vot la ora nouă dimineaţa, la secţia de votare de la Liceul A. D. Xenopol, în formula consacrată: Traian, Maria şi Elena. Suita oficială a şefului statului a inclus două limuzine, una pentru cuplul prezidenţial, şi una pentru fiica cea mică, azi aflată şi în postura de candidat independent.



"Ce munciţi azi?", i-a salutat, cu un zâmbet lăbărţat, Traian Băsescu pe ziariştii strânşi în faţa secţiei de vot. Cei trei au intrat împreună în secţia de vot, iar după ce a băgat buletinul în urnă, şeful statului şi-a reluat îndemnul către electorat. "Azi suntem într-o competiţie. În toate statele UE se votează. Or, ataşamentul faţă de uniune se vede şi prin prezenţa fiecărei naţiuni la vot. Eu cred că primul motiv pentru care ar trebui să votăm cu toţii este acela de a fi mai buni decât alţii din Uniune, adică în procentaj mai mare decât în alte ţări", a declarat şeful statului.

După vot, Traian Băsescu şi soţia au ieşit pe holul liceului. "S-o aşteptăm şi pe asta mică", s-a oprit şeful statului, în timp ce "asta mică" dădea şi ea o declaraţie presei. Şi pentru că declaraţia se lungea tatăl-preşedinte a remarcat cu mândrie: "Vorbeşte mai mult ca mine!". Şi EBa a vorbit: "Am votat pentru mine", a mărturisit ea. Apoi, întrebată ce are de transmis electoratului, Elena Băsescu a fost concisă: "În afară de ce a transmis tatăl meu, să meargă la vot prentru că este cel mai important, pentru că se ştie că votul pentru Parlamentul European nu este atât de interesant pentru români, dar ar trebui să ţină cont de faptul că ceea ce se întâmplă la Bruxelles îi afectează şi pe ei. Vă mulţumesc mult" (sic!).

×
Subiecte în articol: politic