x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „Efectele «fenomenului Neamţ» se vor vedea la anul”

„Efectele «fenomenului Neamţ» se vor vedea la anul”

24 Aug 2011   •   21:00
„Efectele «fenomenului Neamţ» se vor vedea la anul”

Senatorul Dan Voiculescu a publicat ieri pe blogul personal un text in care avertizeaza ca efectele metodelor neortodoxe – mita electorala, pre­siu­nile si minciuna – folosite de PDL pentru a castiga alegerile din Neamt se vor vedea la anul. 'Dupa alegerile partiale de duminica trecuta, din Neamt si Maramures, pu­terea a declansat o disperata ofensiva mediatica. Miza: transformarea unui esec electoral intr-o victorie de ima­gine.

In mod evident, duminica tre­cuta PDL a pierdut alegerile. Fo­lo­sind toate resursele guvernarii nu au putut impiedica victoria USL in Maramures, iar in Neamt costurile ale­gerii deputatului PDL au fost in­fi­nit mai mari decat beneficiile. Efec­tele «fenomenului Neamt» – mita elec­torala, presiuni si minciuni – se vor vedea peste un an. USL poate cas­tiga in Neamt alegerile la termen, toc­mai pentru ca PDL le-a castigat imo­ral pe cele partiale. De altfel, forta USL este demonstrata chiar de adver­sa­rii sai care, desi controleaza toate re­sursele statului, se felicita ca «au pierdut doar intr-un colegiu din doua» si ca, iata, «USL nu este chiar atat de puternica».

Dar ce vor face cand vor fi alegeri simultane in aproa­pe 500 de colegii?! Capacitatea de a mitui va fi de 500 de ori mica si la fel de mult se vor diminua si sansele de suc­ces pentru PDL. Regimului Ba­ses­cu-Boc ii este frica. Iar frica va cres­te pe masura ce se apropie ale­ge­rile la termen. Se va ajunge, din nou, la demersuri disperate: vor incerca sa modifice regulile jocului electoral, sa schimbe datele alegerilor, sa mai in­­venteze un referendum. Vor incalca ori­ce norma si orice lege pentru a ate­­nua prabusirea. Si, totusi, se vor pra­busi. Toti membrii PDL care si-au pastrat luciditatea se pregatesc deja pentru opozitie', scrie Voi­culescu.

×
Subiecte în articol: politica Dan Voiculescu