x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sighiartău cere ruperea coaliției: Conducerea PNL trebuie să-și asume o decizie șoc

Sighiartău cere ruperea coaliției: Conducerea PNL trebuie să-și asume o decizie șoc

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2023   •   15:15
Sighiartău cere ruperea coaliției: Conducerea PNL trebuie să-și asume o decizie șoc
Sursa foto: Facebook | Robert Sighiartau

Vicepreședintele PNL Robert Sighiartău cere retragerea miniștrilor PNL din Guvern și implicit ruperea coaliției cu PSD. „Conducerea PNL trebuie să-și asume o decizie șoc în relația cu PSD”, crede el.

Robert Sighiartău pledează pentru ruperea coaliției PSD-PNL: „Obiectivul, dacă mă întrebați pe mine, PNL pentru la anul este în primul rând să își recâștige electoratul pe care l-a pierdut în acest moment, pentru că se vede cu ochiul liber faptul că această alianță cu PSD a dăunat PNL-ului, din mai multe motive: și istorice, pentru că cele două partide au fost direct adversare, din tot mai multe motive, pentru că au electorat diferit, pentru că au votanți diferiți și pentru că românii au considerat tot timpul că PSD-ul trebuie ținut, sub o formă sau alta, într-o minoritate, pentru că în momentul în care PSD-ul are majorități considerabile, tinde să abuzeze de putere, s-a întâmplat cu Liviu Dragnea, s-a întâmplat cu alții, s-a întâmplat cu Adrian Năstase".

„E clar că PNL trebuie să-și recâștige electoratul, iar asta o poate face dând în primul rând PSD-ul afară de la guvernare. Această alianță care din punctul meu de vedere nu a adus nimic consistent la nivel de reforme, la nivel de îmbunătățire a calității vieții în România, această alianță trebuie să fie ruptă, iar ea trebuie să fie ruptă în primul rând dând PSD-ul afară de la guvernare, pentru că majoritatea din 2020, dacă vă uitați, la alegerile parlamentare, o să vedeți că este una anti-PSD, deci împotriva PSD-ului”, a spus vicepreședintele PNL, la RFI.

Întrebat cum ar putea PNL să dea afară PSD de la guvernare, Robert Sighiartău a spus: „E foarte simplu, din punct de vedere constituțional, sunt metode. Dacă miniștrii PNL s-ar retrage, în momentul ăla Guvernul trebuie să vină în Parlament la o revalidare, iar dacă nu există majoritate, Guvernul Ciolacu pică. Deci nu e complicat. Trebuie doar să își asume conducerea restrânsă a partidului această decizie șoc, care ar putea să convingă electoratul PNL că noi într-adevăr ne dorim o reîmpăcare cu electoratul și cu ideile acestea liberale, pentru că de-a lungul timpului PSD-ul a încercat și a șters de fapt multe linii roșii pe care noi le-am avut în raport cu ei în zona de fiscalitate, în zona de măsuri economice și de tot ceea ce înseamnă până la urmă o economie liberală, iar acest lucru a deranjat extrem de mult electoratul PNL și economia românească”.

Întrebat, de asemenea, dacă pentru PNL nu ar fi mai sănătos să stea în Opoziție până la alegeri, liderul PNL a spus că acest lucru ar fi periculos.

„Ar fi periculos, pentru că PSD-ul uitați-vă ce se întâmplă în raport cu primarii noștri, cu oameni care sunt în diferite partide politice. PSD-ul nu ține cont de responsabilitatea și în primul rând de interesul țării, PSD-ul ține cont în acest moment doar de alegerile de anul viitor, iar dacă îi lași la putere, cu resursele pe care le au, cu infrastructura instituțională pe care o au, o să facă tot posibilul să demanteleze toate partidele politice și să-și crească și mai mult puterea. De asta, PSD-ul în acest moment trebuie sub o formă sau alta rupt de aceste resurse instituționale și guvernamentale”, a adăugat el.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: electorat Robert Sighiartău