x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea (PMP): Nu putem fi parteneri cu cineva care ne cere să renunţăm la Traian Băsescu

Elena Udrea (PMP): Nu putem fi parteneri cu cineva care ne cere să renunţăm la Traian Băsescu

de Agerpres    |    27 Mai 2014   •   17:29
Elena Udrea (PMP): Nu putem fi parteneri cu cineva care ne cere să renunţăm la Traian Băsescu

Deputata Elena Udrea a declarat marţi că PMP nu este dispus să recurgă la compromisul politic de a renunţa la susţinerea pentru Traian Băsescu.

"Dacă acesta este punctul slab al PMP în mintea unora, pe lângă faptul că este o logică absolut strâmbă, se poate lua act că nu putem fi parteneri cu cineva care ne cere aşa ceva. Noi suntem cei care ne-am asumat că vrem să ducem mai departe viziunea lui Traian Băsescu pentru România şi credem că este suficient electorat care îşi doreşte lucrul acesta. Acest electorat trebuie să fie convins că trebuie să vină alături de candidatul nostru, şi nu să fie exclus din cauza unui resentiment", a afirmat Udrea, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

Ea a precizat că "este un compromis de nefăcut", pentru că "nu vorbim de un om, ci de un electorat puternic, care trebuie adus la vot".

"Partidele prin liderii lor trebuie să fie suficient de puternice încât să genereze singure un proiect unit, la care să se adauge şi electoratul lui Traian Băsescu. Nu trebuie să ne bazăm că iar ne salvează preşedintele. (...) Există electoratul lui Traian Băsescu, este mult mai puternic şi mai numeros decât al lui Crin Antonescu sau Vasile Blaga şi orice lider responsabil va vrea să îl aibă alături la alegerile din noiembrie. Noi credem că acum trebuie să trecem peste toate marile supărări şi resentimente, pentru interesul acestei ţări şi cred că putem construi un proiect care să nu fie legat de persoane, ci de viitorul ţării şi în noiembrie să ne regăsim în spatele unui candidat puternic, capabil să învingă candidatul PSD", a spus deputata.

Întrebată dacă va putea fi ea un candidat la prezidenţiale, Elena Udrea a refuzat să comenteze acest lucru, susţinând că un candidat unic din partea Dreptei nu trebuie să fie "o persoană agreată de toate partidele", ci una capabilă să câştige alegerile.

"Nu trebuie persoana cea mai comodă pentru toţi, noi vrem persoana capabilă să învingă în noiembrie. Sunt dispusă să acceptăm variantele argumentate şi cu potenţial pe care celelalte partide ni le oferă, ca să mergem cu un proiect câştigător în această toamnă", a completat Elena Udrea.

Ea a mai spus că PMP va susţine orice candidat capabil să învingă candidatul PSD, subliniind că atât Crin Antonescu, cât şi Klaus Iohannis ar putea fi candidaţi buni pentru prezidenţiale dacă găsesc susţinerea tuturor partidelor de dreapta şi pot depăşi trendul în scădere al PNL.

Udrea a exclus ideea ca voturile PMP să meargă către Victor Ponta, în cazul în care nu se ajunge la o înţelegere în rândul partidelor de dreapta. 

×