x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Euroobservatorii, consemnati acasa

Euroobservatorii, consemnati acasa

21 Sep 2005   •   00:00

Cei 12 senatori euroobservatori au cerut ieri conducerii Senatului sa decida ca prezenta lor la sedinta de la 26 septembrie a Parlamentului European este obligatorie, au declarat pentru Mediafax surse parlamentare. In ziua cu pricina, la sediul din Strasbourg, are loc primirea oficiala a observatorilor romani, in prezenta presedintelui PE. Or, cei 12 senatori - patru ai Aliantei, patru PSD, doi PRM si cate unul de la UDMR si PC - ar insemna sa nu fie prezenti la o posibila votare a Regulamentelor Camerelor.

Sursele citate spun ca euroobservatorii s-au plans ca ADA si PSD ar intentiona sa nu le permita plecarea la Strasbourg pentru a nu avea surprize in plen, ceea ce ar pune Parlamentul Romaniei intr-o situatie delicata fata de Parlamentul European. Potrivit unor surse liberale, chiar liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, le-ar fi spus europarlamentarilor partidului ca ii va lasa la sedinta de la 26 septembrie a PE doar daca vor merge si reprezentantii Opozitiei. La fel, in grupurile PSD exista intentia interzicerii plecarii euroobservatorilor, pentru ca acestia sa poata fi prezenti la vot in Parlament si sa impiedice schimbarea lui Nastase si Vacaroiu.

Intreg grupul celor 35 de parlamentari care vor merge la UE s-a intalnit ieri cu presedintele Traian Basescu, care a aratat ca, atunci cand s-a pus problema amanarii prezentei observatorilor romani si bulgari la lucrarile PE, au fost "interventii severe" pentru a se renunta la aceasta varianta.

×
Subiecte în articol: politic