x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Exclusiv / Ion Crăciunescu: O campanie electorală inutilă, cu bani mulţi. Cheltuiţi în defavoarea ţăranului

Exclusiv / Ion Crăciunescu: O campanie electorală inutilă, cu bani mulţi. Cheltuiţi în defavoarea ţăranului

de Ovidiu Ciutescu    |    01 Dec 2008   •   00:00
Exclusiv / Ion Crăciunescu: O campanie electorală inutilă, cu bani mulţi. Cheltuiţi în defavoarea ţăranului

Candidat pentru un post de senator PD-L pentru colegiul Vâlcea Nord, fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a pierdut lupta dusă la urne. „Am luat doar 25% din sufragii. Este drept, dacă pe colegiul Vâlcea, Dorel Jurcan, obţinea cu 2% mai multe voturi, acum eram senator”, a spus Crăciunescu care a catalogat experienţa trăită ca fiind „una interesantă, dar amară”.



Obişnuit să fie mereu în top, Ion Crăciunescu a încheiat aventura pe scena politicului înainte de a începe. La finalul luptei spune că nu este dezamăgit de rezultat „pentru că nici nu am crezut că pot să mă impun pe o scenă pe care nu o cunoşteam. Una în care am rămas uimit de faptul că adversarii pe care i-am avut au luptat sportiv”. În schimb, Crăciunescu arată că experienţa „de a vedea că lumea satului nu te-a uitat este pur si simplu extraordinară. Mai ales când baţi potecile pe jos”.

Despre lumea politicii Ion Crăciunescu are păreri contradictorii. „În primul rând nu mi-am imaginat această lume aşa. Este una cu totul altfel. Dacă vrei, după ce am văzut satul românesc din acest colţ de ţară, am avut acelaşi sentiment de povară ca după ce l-am vizitat pe Gheorghe N. Gherghe (nr. părintele arbitrajului românesc) la Spitalul de Urgenţă. Satul românesc este bătrân, părăsit, uitat. Mă uitam şi nu-mi venea să cred în ce lume am intrat. Când tăranul moare de foame, cheltuim milioane de euro pe campanii murdare, fără rost. Cu banii ăştia mai bine cumpăram animale de rasă şi populam toate satele din România”, concluzionează Crăciunescu experienţa trăită. Despre colaborarea cu actualul partid, Ion Crăciunescu se abţine să dea un răspuns prompt, „pentru că totul este cald şi nu e corect să dau verdicte în aceste momente”.

×
Subiecte în articol: politic craciunescu