x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Cîțu: Campania de vaccinare împotriva coronavirus nu va fi obligatorie, nu se pune așa ceva în discuție

Florin Cîțu: Campania de vaccinare împotriva coronavirus nu va fi obligatorie, nu se pune așa ceva în discuție

15 Feb 2021   •   11:35
Florin Cîțu: Campania de vaccinare împotriva coronavirus nu va fi obligatorie, nu se pune așa ceva în discuție
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că vaccinarea împotriva COVID-19 nu va fi obligatorie.

„Este o lege care este în Parlament de trei ani de zile, nu are nicio legătură cu campania de vaccinare pe care o avem acum. Este un proiect în Parlamentul României. Acel document este un copy-paste al politicilor din ultimii trei ani, deci nu are nicio legătură cu ce se întâmplă. (...) Nu s-a discutat. L-am văzut şi pe secretarul de stat Raed Arafat care a spus foarte clar şi o spun şi eu: campania de vaccinare împotriva coronavirus nu va fi obligatorie, nu se pune aşa ceva în discuţie", a declarat Cîţu, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Premierul a fost întrebat despre posibilitatea ca populația să fie obligată să se vaccineze, în contextul în care în proiectul de buget al Ministerului Sănătății există o referire la vaccinare.

„Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei, dar şi obligaţia autorităţilor, în primul rând a Ministerului Sănătăţii, de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene. În cadrul legii vaccinarii va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multianual de vaccinări şi implicit, un plan multianual de achiziţii de vaccinuri", se arată în document, la capitolul legat de priorități strategice privind sănătatea publică.

×