x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fonduri pentru Catedrala Măntuirii

Fonduri pentru Catedrala Măntuirii

de Daniela Cârlea Şontică    |    03 Oct 2007   •   00:00
Fonduri pentru Catedrala Măntuirii

Guvernul Romăniei şi Patriarhia Romănă au parafat ieri, la Palatul Victoria, un protocol de cooperare in domeniul incluziunii sociale. La finalul intălnirii, premierul Tăriceanu a spus că Guvernul va aloca 30 de milioane RON pentru Catedrala Măntuirii Neamului, deschizănd astfel o subscripţie publică.

Obiectivul principal al actului semnat de premierul Călin Popescu Tăriceanu şi Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel este acela de a ajuta persoanele defavorizate.


ACORDURI. Prin acest protocol incheiat pe 10 ani, Guvernul se obligă ca, prin Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, precum şi prin celelalte instituţii aflate sub autoritatea sa, să implice reprezentanţii Patriarhiei in elaborarea actelor normative, in definirea priorităţilor din domeniul incluziunii sociale. Guvernul se mai obligă să informeze Biserica in legătură cu oportunităţile de finanţare puse la dispoziţie de minister in vederea diversificării serviciilor sociale, să colaboreze impreună cu aceasta la elaborarea unor programe de asistenţă socială, să sprijine demersurile Patriarhiei Romăne in această direcţie şi să colaboreze cu ONG-urile care funcţionează in cadrul Bisericii Ortodoxe Romăne. Â


De cealaltă parte, Patriarhia Romănă se angajează să desemneze reprezentanţi ai Bisericii care să participe la elaborarea actelor normative care privesc incluziunea socială, să identifice, prin preoţii din teritoriu, persoanele care au nevoie de asistenţă socială şi să comunice partenerului informaţii despre acestea, să asigure implicarea resurselor umane şi a structurilor specializate in domeniul asistenţei sociale in programe pentru dezvoltarea infrastructurii şi serviciilor sociale. Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel a declarat că protocolul arată "preocuparea comună şi responsabilitatea Guvernului şi a Bisericii Ortodoxe Romăne de a-i ajuta pe cei defavorizaţi, oameni săraci, copii fără părinţi sau cu părinţi plecaţi in străinătate, bătrăni singuri şi neajutoraţi şi alte categorii sociale aflate in suferinţă".


"SURPRIZÃ... FRUMOASÃ...".
După semnarea protocolului, prim-ministrul a deschis din partea Guvernului o subscripţie publică in vederea străngerii de fonduri pentru construirea Catedralei Măntuirii Neamului şi a indemnat toţi cetăţenii Romăniei să doneze bani pentru impunătoarea biserică. Guvernul va aloca pentru aceasta 30 de milionae RON. "Am decis ca din partea Guvernului Romăniei să contribuim la deschiderea acestei subscripţii publice prin alocarea sumei de 30 de milioane de RON, echivalentul a circa 10 milioane de euro." Patriarhul a mulţumit "pentru surpriza frumoasă şi binecuvăntată", a declarat premierul. Â

×
Subiecte în articol: politic