x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriel Oprea a demisionat din funcţia de vicepremier pentru a fi numit la Interne

Gabriel Oprea a demisionat din funcţia de vicepremier pentru a fi numit la Interne

05 Mar 2014   •   12:29
Gabriel Oprea a demisionat din funcţia de vicepremier pentru a fi numit la Interne
UPDATE 14:13 - Decretul semnat de preşedintele Traian Băsescu prin care Gabriel Oprea este numit ministru al Afacerilor Interne şi se desemnează ca viceprim-ministru interimar a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial. Ulterior, Oprea a depus jurământul în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, în prezenţa şefului statului, a premierului Ponta, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi a interimarului de la şefia Senatului, Cristian Rădulescu. Niciunul dintre oficiali nu a făcut vreo declaraţie la finalul ceremoniei.

---------------------------

Gabriel Oprea a demisionat din funcţia de vicepremier pentru a fi numit ministru la Interne.

Preşedintele Traian Băsescu declara marţi că soluţia pentru a evita expirarea mandatului interimar al ministrului de Interne este ca Gabriel Oprea să îşi dea demisia din funcţie, pentru a fi numit la conducerea MAI.

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat marţi seară că Gabriel Oprea va prelua miercuri, ca titular, funcţia de ministru de Interne, precizând că va trimite de propunerea către preşedintele Traian Băsescu, pentru emiterea decretului de numire.

"Poate demisiona viceprim-ministrul spre a fi în actualul Guvern ministru de Interne, deci nu pe procedura generată de hotărâre. Am dat un exemplu ce se poate face. Sigur, premierul va decide ce va face", a precizat Traian Băsescu.

Şeful statului a semnat miercuri, la prânz, decretele de eliberare din funcţia de vicepremier a lui Gabriel Oprea, dar şi pe cel prin care acesta preia Ministerul Administraţiei şi Internelor. Ceremonia de depunere a jurământului va avea loc la Palatul Cotroceni, la ora 14.


×