x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Galceava pe primari

Galceava pe primari

15 Apr 2004   •   00:00

PNL acuza PSD ca racoleaza alesii locali ai Opozitiei si se teme de fraudarea alegerilor din iunie. Duvaz raspunde insa ca primarii au venit de buna voie in PSD.

Presedintele PNL, Theodor Stolojan, l-a acuzat ieri pe liderul PSD Adrian Nastase ca este raspunzator pentru „racolarea" alesilor locali ai Opozitiei. „Fac apel la functionarii serviciilor descentralizate din teritoriu sa nu se lase influentati de PSD si sa nu devina instrumente politice ale actualei puteri in campania electorala", a mai spus Stolojan. Presedintele liberal sustine ca alegerile locale din luna iunie vor fi fraudate de PSD. „Credem ca alegerile nu vor fi corecte pentru ca, prin ceea ce face, PSD pune in pericol caracterul corect si democratic al scrutinului", a mai spus Stolojan.

Semnaturi pentru migratia politica

Liderul PNL Theodor Stolojan a sustinut ca afirmatiile PSD privind stoparea migratiei politice sunt „demagogice". „Dorim vorbe, nu demagogie. PSD nu a fost in stare sa stopeze, prin lege, migratia politica dupa alegerile din 2000. De aceea, in ultimii patru ani, partidul de guvernamant si-a dublat numarul de alesi locali, prin amenintari, santaj si alocarea preferentiala a resurselor bugetare", a afirmat Stolojan. El a declarat ca PNL va strange semnaturi si va introduce in Parlament un proiect de lege privind migratia politica, alesii care pleaca din formatiunea ce le-a oferit sprijin in alegerile locale, urmănd sa-si piarda functiile. Totodata, el l-a somat pe Adrian Nastase sa spuna clara cu privire la ceea ce intentioneaza sa faca PSD pentru a stopa migratia politica.

„De buna voie"

In replica, purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu-Duvaz, a explicat ca alesii locali au venit de bunavoie la PSD, in conditiile in care formatiunile care i-au propulsat nu au putut sa faca oferte serioase si constructive: „Plecarea primarilor este rezultatul faptului ca, in loc sa faca oferte serioase, constructive de modelare si modernizare a vietii cetateanului, nu au facut decăt sa strige impotriva Guvernului, de multe ori cu un limbaj suburban. Rezultatul e ca oamenii de valoare, care vor sa faca ceva, ii parasesc sau nu vor sa candideze pe listele lor". Bogdan Niculescu-Duvaz a mai spus ca „ingrijorarea domnului Stolojan sau a PD nu sunt legate de faptul ca alegerile vor fi fraudate, ci pentru ca vor pierde alegerile pentru ca nu au facut nici o oferta serioasa păna acum si sunt in scadere in toate sondajele".

Carmen Vintila

×
Subiecte în articol: politic psd