x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Ofensiva rusească în regiune continuă. Europa nu se poate preface că nu se întâmplă nimic

Geoană: Ofensiva rusească în regiune continuă. Europa nu se poate preface că nu se întâmplă nimic

de Agerpres    |    23 Apr 2014   •   16:09
Geoană: Ofensiva rusească în regiune continuă. Europa nu se poate preface că nu se întâmplă nimic

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, că se anticipează ca pe măsură ce se apropie data semnării acordurilor de asociere şi de liber schimb ale Moldovei, Georgiei şi Ucrainei la UE acţiunile Federaţiei Ruse să se intensifice.

"Anticipăm ca pe măsură ce se apropie data semnării acordurilor de asociere şi de liber schimb ale Moldovei, Georgiei şi a unei forme simplificate de acord de asociere a Ucrainei la UE, acţiunile Federaţiei Ruse să se intensifice, că putem anticipa embargo comercial, cum am mai văzut în trecut, presiunea apropo de gazul pe care Gazprom îl furnizează acestor ţări, le-am mai văzut, că asistăm la alte tipuri de acţiuni, trebuie să găsim un răspuns foarte concret", a afirmat Geoană, preşedintele Comisiei speciale comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la Spaţiul Schengen.

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la Spaţiul Schengen a avut, miercuri, o întrevedere cu ambasadorii statelor membre UE, ai Ucrainei şi Republicii Moldova pe tema situaţiei din aceste două ţări, în contextul ultimelor evoluţii din regiune.

Mircea Geoană este de părere că UE trebuie să arate solidaritate concretă cu ţările care se află sub o imensă presiune în această perioadă.

"Cred că Uniunea Europeană, în pofida unor diferenţe de nuanţă şi de poziţie cu privire la modul de a aborda relaţia cu Federaţia Rusă, ajunge la o concluzie care este inevitabilă. Este singura care este raţională şi utilă. Trebuie să arătăm solidaritate concretă cu ţările care se află sub o imensă presiune în aceste zile, săptămâni şi luni. Ucraina, Republica Moldova şi Georgia se află în diverse stadii de agresiune cu mijloace nemilitare, de această dată, dar ofensiva rusească în regiune continuă şi Europa nu poate să stea şi să se prefacă că nu se întâmplă nimic. Se întâmplă o acţiune sistematică de destabilizare a vecinilor noştri şi a vecinilor Rusiei şi fără să punem ulei pe foc, fără a inflama o situaţie, şi aşa foarte complicată, trebuie să arătăm în sens practic că aceste ţări au sprijinul real al Europei, şi nu un simplu sprijin declarativ", a mai spus Geoană.

×
Subiecte în articol: Rusia mircea geoana