x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Trebuie să vedem dacă o nouă suspendare a lui Băsescu nu ar avea efecte perverse

Geoană: Trebuie să vedem dacă o nouă suspendare a lui Băsescu nu ar avea efecte perverse

09 Sep 2014   •   14:41
Geoană: Trebuie să vedem dacă o nouă suspendare a lui Băsescu nu ar avea efecte perverse

Traian Băsescu trebuia suspendat din prima zi de mandat, dar o eventuală a treia suspendare ar putea avea efecte perverse şi contraproductive, a declarat la RFI senatorul PSD, Mircea Geoană.

Mircea Geoană spune că "domnul Băsescu trebuia suspendat din prima zi a mandatului 1 şi din prima zi a mandatului 2, când a desfăcut cu bună ştiinţă majorităţi existente. Din punctul meu de vedere, domnul Băsescu nu are ce să caute la Cotroceni de foarte multă vreme. Nu mai vorbesc de suspendările din 2007 şi 2012. Dar acum, atât de aproape de alegerile prezidenţiale, trebuie şi vorbesc aici cu un interes politic şi electoral, trebuie să facem un calcul foarte atent dacă din punct de vedere al eficienţei şi oportunităţii un astfel de gest acum serveşte scopului nostru principal, acela de a câştiga Preşedinţia cu candidatul nostru şi de a înlătura efectele regimului Băsescu, acolo unde aceste efecte sunt negative sau nocive pentru societatea românească".

Senatorul PSD atrage atenţia că trebuie evitate "cu orice preţ" eventualele efecte "perverse" ale unei noi suspendări a preşedintelui Traian Băsescu: "Din punctul meu de vedere, domnul Băsescu ar fi trebuit să nu mai fie la Cotroceni de mulţi-mulţi ani de zile. El nu mai candidează, asta este o veste foarte bună. Trebuie să avem o discuţie consolidată în interiorul partidului. Sunt argumente pro, mai degrabă de natură demonstrativă, de a arăta că nu se pleacă din două mandate de preşedinte fără a suporta consecinţele încălcării repetate, flagrante, grosolane, a Constituţiei României, în mod copios timp de zece ani de zile. În acelaşi timp, trebuie să calculăm dacă nu cumva din punct de vedere electoral există şi efecte perverse, efecte contraproductive, pe care trebuie să le evităm cu orice preţ".

Mircea Geoană crede că PSD nu trebuie să-şi asume "nici un risc inutil" în această campanie electorală: "Eu aş încuraja în această perioadă, în buza alegerilor prezidenţiale, la început de nou mandat de preşedinte şi să reluăm şi tema revizuirii Constituţiei, pentru că până la urmă trebuie să încercăm să vedem care au fost supapele, care au fost metodele prin care actualul preşedinte a forţat Constituţia, dincolo de limita sa de rezistenţă. Deci din punctul meu de vedere, oricând domnul Băsescu pleacă şi măcar cu o zi mai devreme este un gest de reparaţie măcar simbolică pentru valul de încălcări constituţionale pe care le-a făcut. Din punct de vedere electoral, pentru că scopul nostru principal este să dăm viitorul preşedinte, aş fi mult mai atent şi aş analiza extrem de atent şi pe toate feţele eventualele consecinţe negative şi de-abia atunci să luăm o decizie cu privire la poziţionarea PSD. Trebuie să ascultăm toate argumentele şi trebuie să nu ne asumăm nici un risc inutil în această campanie electorală, care este vitală pentru România şi extrem de importantă pentru PSD".

×