x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică George Simion îi răspunde lui Kelemen Hunor: UDMR nu își are locul în Parlamentul României

George Simion îi răspunde lui Kelemen Hunor: UDMR nu își are locul în Parlamentul României

07 Dec 2020   •   12:32
George Simion îi răspunde lui Kelemen Hunor: UDMR nu își are locul în Parlamentul României

AUR susține că UDMR nu își are locul în Parlamentul României și transmite că vrea modificarea Constituției în sensul interzicerii formațiunilor politice pe criterii etnice, spune George Simion, în replică la afirmațiile lui Kelemen Hunor.

George Simion, co-președintele AUR, a reacționat la afirmațiile liderului UDMR, Kelemen Hunor și spune că Uniunea Maghiarilor nu își are locul în Parlamentul României. Mai mult, AUR vrea modificarea Constituției, astfel încât formațiunile politice alese pe criterii etice să nu mai intre în Legislativ.

„UDMR nu își are locul în Parlamentul României. Respectăm comunitatea maghiarilor din România și avem candidați etnici maghiari în AUR care intră în Legislativ. AUR se opune, însă, constituirii și funcționării formațiunilor politice pe criterii etnice iar în acest sens va demara o campanie națională pentru modificarea Constituției în sensul interzicerii formațiunilor politice pe criterii etnice”, spune George Simion.

Kelemen Hunor consideră că nu era nevoie de intrarea unui partid ca AUR în Parlament.

„Nu era nevoie de o astfel de forță în Parlament, dar cetățenii au rezolvat această problemă și vom vedea ce se va întâmpla mai departe și cum se va comporta acest partid în Parlament, dar din punctul meu de vedere, nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României, în 2020”, a spus la RFI Kelemen Hunor.

 

×
Subiecte în articol: george simion