x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică George Simion militează împotriva certificatului anti COVID-19: Nu va trece prin parlament

George Simion militează împotriva certificatului anti COVID-19: Nu va trece prin parlament

07 Dec 2021   •   11:01
George Simion militează împotriva certificatului anti COVID-19: Nu va trece prin parlament
Sursa foto: Lucian Alecu

Copreședintele AUR, George Simion, face apel la fostul premier Florin Cîțu să renunțe la vaccinarea obligatorie și certificatul anti COVID-19. Florin Cîțu este, în prezent, președintele Senatului.

„Sunt împotriva încălcărilor drepturilor fundamentale ale românilor, indiferent de forma prin care se face. Un certificat similar cu certificatele care au existat şi în perioadă interbelică nu face bine cetăţenilor.

Au murit oameni la Revoluția din '89 pentru libertatea noastră şi nu agreăm acest gen de certificat, indiferent dacă sunt persoane vaccinate sau nevaccinate. Nu agreăm restricţiile într-un moment în care numărul de cazuri este similar cu cel din luna mai.

Suntem total împotriva certificatului verde şi este o poziție pe care ne-o asumăm şi e o poziție pe care o avem pentru că aşa ne-au cerut românii.Atâta timp cât cei care transmit această boală pot fi în egală măsură şi vaccinaţi şi nevaccinaţi. Avem o responsabilitate faţă de oamenii care ne-au votat şi care ne cer acest lucru.

M-am dus într-o şcoală în Volovăţ, judeţul Suceava unde copiii nu învață. Erau presiuni pe profesori ca să se vaccineze ca să poată merge la şcoală. Nu agreăm restricţiile într-un moment în care numărul de cazuri este similar cu cel din luna mai.

Coaliţia are două tipuri de oameni: exagerați precum Florin Cîţu şi oameni rezonabili cu bune intenții.

Noi rămânem pe poziție şi nu credem că ar trebui un certificat care să includă printre criterii vaccinarea. Dacă vorbim de nivelul de anticorpi că mulţi români au trecut deja prin boală, deja discutăm despre altceva", a spus acesta la Antena3.

George Simion spune că certificatul verde nu va fi votat în parlament. 

„Acest certificat nu va trece prin parlament, indiferent de ce îşi dorește Florin Cîţu. Din această coaliție putem să vedem oameni exagerați cum este Florin Cîţu care nu mai este din fericire şi mulțumesc lui Dumnezeu premierul acestei ţări şi oameni care sunt mai rezonabili şi cu care se poate discuta. Vreau să cred în buna lor intenție. Vreau să cred ce mi-a zis domnul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, că acest certificat nu va mai avea forma pe care o gândea Flori Cîţu şi va fi supus dezbaterii publice".

×
Subiecte în articol: george simion certificat verde COVID