x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorj - Pantelimon Manta a demisionat din PD

Gorj - Pantelimon Manta a demisionat din PD

07 Oct 2004   •   00:00

Presedintele Organizatiei Judetene a PD Gorj, Pantelimon Manta, a anuntat ieri intr-o conferinta extraordinara ca paraseste partidul.

GABRIELA MLADIN

El si-a prezentat demisia din functia de presedinte si din cea de membru al PD. Manta a fost urmat de vicepresedintele PD Gorj, consilierul municipal Emanoil Popescu, si alti cinci primari din Gorj. Manta spune ca a luat decizia de-a parasi partidul la un minut dupa discutia pe care a avut-o saptamana trecuta cu Traian Basescu. "Nu m-a deranjat faptul ca acesta nu m-a acceptat pe lista, insa Traian Basescu m-a umilit, dupa 14 ani de munca politica."

Liderul PD Gorj fusese propus de organizatia judeteana sa ocupe primul loc la Senat pe listele Aliantei D.A. de la Gorj, in urma unui vot secret desfasurat in cadrul Biroului Permanent Judetean. Listele au fost intoarse de trei ori de la Bucuresti, pentru ca Traian Basescu nu l-a dorit pe Manta pe lista si a pus pe lista o persoana care nici nu fusese propusa de la Gorj. In acest sens, Manta spune ca Basescu a incalcat statutul partidului si-l conduce intr-un mod dictatorial. El a inaintat o scrisoare deschisa si lui Traian Basescu in care ii reproseaza ca l-a distrus inclusiv ca om.

SCRISOARE. "Atitudinea dumneavoastra fata de modul in care au fost alcaluite listele de candidati pentru alegerile parlamentare demonstreaza aroganta si totala lipsa de respect pentru oamenii din teritoriu care au muncit, uneori chiar cu sacrificii materiale si umane pentru ca dumneavoastra sa puteti afirma din turnul de fildes ca partidul a crescut, ajungand un partid mediu. Ati cladit un esafodaj aparent solid pe spinarea celor multi pentru a va satisface ambitia nemasurata si orgoliul fara seaman, iar acum in stilul caracteristic, dovediti ca in politica n-aveti mama, n-aveti tata!", se arata in scrisoarea deschisa.

Interviu - "Initial, Basescu a vrut sa ramanem in opozitie"

  • Jurnalul National: Ati declarat ca v-a umilit Basescu, cum s-a intamplat acest lucru?

    Pantelimon Manta: Au fost doua momente. In primul rand atunci cand am intrat in sala nici macar nu mi-a intins mana si nu m-a rugat sa iau loc, mi s-a adresat: "Manta ce mai cauti pe la usa mea? Stii foarte bine pozitia mea", nici macar n-a facut referire la conducerea partidului. Dupa insistentele mele de-a ma asculta 10 minute, si-a aprins o tigara si se uita pe geam. Toate argumentele mele s-au izbit de un zid impenetrabil. I-am reamintit ca am crescut partidul cu 122% fata de anul 2000. Mai mult, pe un ton ironic mi-a spus: "Da, ma, ai dreptate, eu si tu ce mai reprezentam partidul asta, eu la Bucuresti si tu la Gorj", insa ce m-a facut sa ma simt cu adevarat umil a fost ceea ce mi-a spus in final: "Ba, puneti mana pe munca pentru ca daca vom castiga puterea, avem ciolan de impartit". Acest lucru a fost determinant pentru mine si atunci m-am gandit sa parasesc partidul.

  • Financiar ati contribuit pentru acest partid?

    Da, suma nu este mare pentru altii, insa eu am facut eforturi reale. O jumatate de miliard de lei este suma cu care am contribuit la partid. Jumatate reprezinta contributie personala, pentru ca eu lunar depuneam 5 milioane de lei din salariul meu de la Universitate, iar cealalta jumatate a fost provenita din sponsorizari. Eu am preluat organizatia cu datorii mari.

  • Credeti ca in baza unor criterii financiare s-au facut listele?

    Nu am elemente certe care sa sustina acest lucru, insa nu o exclud. Nu am exemple care sa sustina aceasta varianta.

  • Traian Basescu v-a cerut bani?

    Nu, nu mi-a cerut bani.

  • In partid, se cunostea ca Traian Basescu va candida la Presedintie?

    Nu. Ceea ce ma surprinde este atitudinea lui de acum doua saptamani de la Colegiul Director, cand a scos afara toti invitatii si presa si a spus ca daca acum suntem un partid de mijloc si daca vrem sa devenim un partid mare ar trebui sa mai ramanem patru ani in opozitie. Mi-a dat de gandit pentru ca nu-si dorea sa obtina victoria Aliantei si nici a lui Stolojan. De altfel, eu cred ca aceasta a si fost logica de a introduce pe lista tineri care nu sunt cunoscuti, pentru ca dupa patru ani acestia sa-i devina recunoscatori.
  • ×
    Subiecte în articol: basescu politic gorj manta