x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Grațiela Gavrilescu, proiect pentru fondul silvic

Grațiela Gavrilescu, proiect pentru fondul silvic

de Ion Alexandru    |    29 Apr 2020   •   08:10
Grațiela Gavrilescu, proiect pentru fondul silvic

Deputatul Grațiela Gavrilescu, membru al PPUSL, propune o serie de măsuri de mediu care ar putea avea un impact important asupra calității vieții, care să acopere mai multe domenii, de la calitatea aerului și până la gestionarea fondului silvic. Aceste măsuri ar contribui semnificativ la dezvoltarea durabilă a României și la reducerea poluării

Conform unui comunicat de presă emis de Grațiela Gavrilescu, „perioada pandemiei este, paradoxal, una benefică pentru a efectua diverse studii privind impactul traficului asupra calității aerului. Datele colectate ar putea fi valorificate în planurile administrațiilor locale privind îmbunătățirea calității aerului și ar putea fi astfel mult îmbunătățite. În privința managementului deșeurilor, această perioadă ar putea fi folosită pentru implementarea la scară largă a colectării selective, la început în cel puțin două fracții: umede, respective reciclabile uscate”

Grațiela Gavrilescu propune luarea în administrare sau asigurarea serviciilor silvice pentru tot fondul forestier, pentru a preveni și reduce tăierile ilegale de masă lemnoasă. Apoi, pe termen mediu, sunt propuse refacerea habitatelor forestiere degradate și elaborarea unui program național de împădurire, în paralel cu stimularea înființării de culturi rapid crescătoare. „Aceste măsuri vor contribui semnificativ la reducerea emisiilor gazelor de seră, cu efecte pozitive în lupta împotriva schimbărilor climatice”, mai arată sursa citată.

 

×
Subiecte în articol: Grațiela Gavrilescu