x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul a amânat aprobarea proiectului privind întărirea disciplinei bugetare

Guvernul a amânat aprobarea proiectului privind întărirea disciplinei bugetare

de Agerpres    |    12 Feb 2014   •   18:34
Guvernul a amânat aprobarea proiectului privind întărirea disciplinei bugetare

Guvernul a amânat, miercuri, aprobarea proiectului de act normativ privind întărirea disciplinei bugetare, potrivit unor surse guvernamentale.

Aceleaşi surse menţionează că motivul amânării ar fi anumite obiecţii ridicate de reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Premierul Victor Ponta afirma, la începutul şedinţei de guvern, că proiectul de act normativ privind întărirea disciplinei bugetare va fi trimis în Parlament, date fiind implicaţiile sale.

"Pentru că este o situaţie care presupune multe implicaţii, mergem în Parlament şi în Parlament colegii noştri parlamentari au timpul şi înţelepciunea necesară pentru a analiza toate implicaţiile, eventual dacă se schimbă ceva la nivelul de plafonare. Vor discuta şi cu sistemul bancar şi decizia Parlamentului, eu cred că va fi decizia cea mai bună", a afirmat Ponta, în cadrul şedinţei de guvern.

În opinia sa, numai în urma unei dezbateri parlamentare serioase va fi luată cea mai potrivită decizie pe acest subiect.

"Noi facem o propunere, dar ca să nu apară după aceea efecte pe care poate nu le anticipăm acum, cred că numai în urma unei dezbateri parlamentare serioase putem să luăm decizia cea mai bună", a susţinut Ponta.

În expunerea de motive a proiectului de act normativ se arată că promovarea sa este determinată, printre altele, de necesitatea întăririi disciplinei financiare, eficientizării administrării fiscale şi combaterii evaziunii fiscale şi a acţiunilor de spălare a banilor.

Aceeaşi sursă precizează că reglementările prevăzute în proiect au în vedere reducerea evaziunii fiscale şi a economiei subterane prin creşterea gradului de utilizare a cardurilor, în detrimentul numerarului. 

×
Subiecte în articol: disciplina bugetara guvern