x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul Cioloș este supus la vot

Guvernul Cioloș este supus la vot

20 Oct 2021   •   08:40
Guvernul Cioloș este supus la vot

Guvernul Cioloș este supus azi la vot. Premierul desemnat Dacian Cioloș a făcut apel la parlamentari să învestească Guvernul, pentru că este „singura soluție” în acest moment.

Marți, toți miniștrii au primit aviz negativ, cu excepția lui Cătălin Drulă, propus la Transporturi. Acesta a fost respins în comisii pe procedură, apoi a primit aviz pozitiv, în aplauzele parlamentarilor prezenți în comisie.

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a fost întrebat ce șanse sunt să îi fie votat Cabinetul, având în vedere rezultatele audierilor.

„Dacă parlamentarii abordează lucrurile cu responsabilitate, eu cred că putem să găsim o soluție. Șansa e dată de votul parlamentarilor. Noi ne-am asumat responsabilitatea până la capăt. Mingea este în terenul Parlamentului și Parlamentul va decide ce intenționează să facă”, a răspuns premierul desemnat.

Potrivit lui Cioloș, este rândul Parlamentului să decidă ce vrea să facă cu această oportunitate, „pentru că e o oportunitate această propunere pe care noi o punem pe masa Parlamentului”.

În cazul în care va pica la vot, președintele Klaus Iohannis trebuie să cheme din nou la consultări partidele.

Iohannis declara marți, în contextul celui mai negru bilanț al pandemiei, că „orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dacian ciolos