x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Harababura - Mobila si durere la Senat

Harababura - Mobila si durere la Senat

de Monica Iordache Apostol    |    07 Sep 2005   •   00:00
Harababura - Mobila si durere la Senat

Daca in prima zi a sesiunii parlamentare senatorii au fost incantati de maiestuoasa sala de plen, ieri, in zi de lucru in comisii, nu a mai fost nimic care sa-i consoleze. In salile comisiilor, birourile nu sunt instalate, si oricum sunt asteptate cele vechi de la Senat, mochetele sunt tocite si prafuite, iar scaunele sunt mereu mai putine decat numarul doritorilor sa stea jos. Comisia de buget-finante. Presedintele comisiei, senatorul PNL Varujan Vosganian, prezideaza o sedinta de "dezbateri libere". "Da’ mobila din sediul nou va place?", schimba ziaristii subiectul. "Pai e tot aia veche din Senat. Eu am biroul lui Petru Enache, seful propagandei PCR", isi varsa oful Vosganian. A costat 800 de miliarde de lei vechi amenajarea noului sediu al Senatului, dar in afara de sala de plen si de zugraveala de pe holuri nimic nu pare sa justifice cheltuiala. A meritat investitia? "Nu stiu, ca eu sunt finantist, nu zugrav", evita el sa faca aprecieri asupra spoielii de pe pereti.

ETAJUL CINCI. Comisia juridica. Membrii comisiei stau buluciti in usa unei sali imense si goale. "Aici am putea sa mai punem un geam." Redecoreaza. Ar putea face un separeu pentru expertii comisiei, nu de alta, dar staff-ul are birourile cu doua etaje mai jos. Pe mijloc va sta masa de sedinta. Tot aia verde de la Senat. Amenajarea va mai dura cateva zile. "Astea sunt durerile mutarii. Investitia asta e forte proasta. Cei care au decis sa bage banii aici ar trebui revocati", se revolta Peter Eckstein.

Comisia pentru egalitate de sanse intre femei si barbati. Printre mobile impachetate in plastic, cinci membri ai comisiei stau la o masuta mica si beau cafele. "Facem sedinta de studiu si mutari", informeaza senatorul PRM Nicolae Iorga. "Mutarea asta s-a facut fara cap. Noi trebuie sa avem la dispozitie sase camere. In doua din ele e instalat Pactul de stabilitate in Europa de Sud-Est, iar in alta stau pompierii. Abia ieri am primit alte trei, pe care le-a refuzat Paunescu, la Cultura. Dar sunt cu un etaj mai jos", sintetizeaza Iorga situatia.

×
Subiecte în articol: politic