x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Încă o piedică pentru Oprescu

Încă o piedică pentru Oprescu

de Aniela Nine    |    29 Apr 2008   •   00:00
Încă o piedică pentru Oprescu

LA TRIBUNAL ● Candidatura la Primărie, contestată  
O pensionară din Sectorul 3, Doina Mocanu, a contestat în ziua de Paşte candidatura lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei. Ea îl acuză pe Oprescu că ar fi folosit baza de date a Spitalului Universitar pentru a strînge semnături de susţinere a candidaturii sale. Deşi Tribunalul i-a respins cererea, pensionara anunţă că va face recurs.



LA TRIBUNAL ● Candidatura la Primărie, contestată  
O pensionară din Sectorul 3, Doina Mocanu, a contestat în ziua de Paşte candidatura lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei. Ea îl acuză pe Oprescu că ar fi folosit baza de date a Spitalului Universitar pentru a strînge semnături de susţinere a candidaturii sale. Deşi Tribunalul i-a respins cererea, pensionara anunţă că va face recurs.


Tribunalul Bucureşti a respins ieri contestaţia privind candidatura lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei depusă în ziua de Paşte de o pensionară din Sectorul 3. Doina Mocanu, fostă contabilă în Ministerul Economiei, a susţinut că a formulat acţiunea în instanţă "pentru că are informaţii sigure" că semnăturile de adeziune pentru Sorin Oprescu nu sînt în regulă, parte din listele de susţinători nefiind semnată de persoanele cu datele de identificare respective. Concret, Mocanu a acuzat că Oprescu ar fi folosit baza de date a Spitalului Universitar pentru a strînge semnături de susţinere a candidaturii sale. Ca atare, spune Mocanu, a decis ca, în calitate de "simplu cetăţean", să reprezinte persoanele care ştiu că nu au semnat pentru Oprescu şi a cerut realizarea unei expertize grafologice prin sondaj care să lămurească lucrurile. Femeia a mai declarat că nu este implicată în nici un partid politic, că "nu există în spatele ei nici o persoană politică" şi că nu are nimic personal cu Sorin Oprescu. Avocaţii lui Oprescu au susţinut în faţa instanţei că acţiunea lui Mocanu este inadmisibilă şi tardivă, fiind depăşit termenul de 48 de ore, cînd putea fi formulată o astfel de contestaţie. Judecătorii i-au dat cîştig de cauză lui Sorin Oprescu, dar pensionara nu vrea să renunţe şi a anunţat că va face recurs la Curtea de Apel Bucureşti în termenul legal de 24 de ore.


CONTRE. După aflarea deciziei instanţei, Sorin Oprescu a declarat că reclamaţiile la adresa sa sînt şicanatoare şi că se găsesc tot felul de chichiţe pentru a-l împiedica să candideze. El a adăugat că, în sala de judecată, a constatat "o serie întreagă de trimiteri la discursuri politice care au indus o stare de lucruri". "Dacă cuvîntul lui Cozmin Guşă a ajuns să determine o serie întreagă de discursuri şi de piedici puse unui cetăţean care nu doreşte altceva decît să participe la o luptă, atunci trăim în Arcadia. (...) L-am sfătuit pe Guşă să nu mai facă declaraţii prin gura altora, să nu mai găsească o serie întreagă de cetăţeni care să acţioneze pentru el.(...) Guşă e folosit. El are o serie întreagă de telecomenzi şi răspunde", a afirmat Oprescu, conform Mediafax. În replică, Guşă spune că nu o cunoaşte pe Mocanu, iar declaraţiile lui Oprescu sînt dictate de Ion Iliescu şi de omul de afaceri Costel Bobic. "Cu ambele persoane (Iliescu şi Bobic – n.r.) am o bătălie publică de durată. L-am acuzat în mod repetat pe Ion Iliescu că este responsabil de dezastrul administrativ şi instituţional de după ‘89, respectiv pe Costel Bobic de devalizarea Bancorex şi posibila implicare în traficul de droguri", a spus Guşă.


Anchetă

Sorin Oprescu a admis ieri că echipele sale de campanie au strîns semnături şi în aproape toate spitalele din Bucureşti, dar spune că nu s-a încălcat nici o lege astfel şi că nici un pacient nu a fost forţat de vreun medic să semneze. La Universitar, unde Oprescu a fost director, se va declanşa o anchetă, ca urmare a declaraţiilor Doinei Mocanu. Managerul Spitalului Universitar, Gheorghe Iana, a declarat pentru Realitatea TV că s-a demarat o anchetă pentru verificarea CNP-urilor înregistrate la spital şi pentru compararea lor cu cele aflate pe listele de semnături.

×
Subiecte în articol: politic sorin oprescu mocanu