x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică IEŞIREA DE INCENDIU - Guvernul joacă la asumarea răspunderii

IEŞIREA DE INCENDIU - Guvernul joacă la asumarea răspunderii

de Monica Iordache Apostol    |    07 Oct 2008   •   00:00
IEŞIREA DE INCENDIU - Guvernul joacă la asumarea răspunderii

Deşi a votat la fel ca şi colegii săi din Parlament în cazul legii de mărire a salariilor profesorilor, ministrul Cris­tian Adomniţei n-a scăpat de scandal la partid.

În şedinţa de ieri a Biroului Politic al PNL, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, i-a cerut demisia colegului său de la Educaţie pentru că a pus Guvernul în situaţia de a căuta bani pentru mă­riri exagerate de salarii.

Cum demisia lui Adomniţei n-ar fi rezolvat oricum problema, liberalii au inventariat variantele pe care le au la îndemână pentru a ieşi din acestă situaţie. Vicepreşedintele PNL, Teodor Meleşcanu, ne-a de­cla­rat că au fost discutate patru opţiuni. Una dintre ele, apelul la Curtea Constituţională, a fost deja pusă în aplicare de Guvern. "În al doilea rând s-a discutat despre posibilitatea ca preşedintele să nu promulge legea adoptată de Parlament, în urma atenţionării trimise de premier. O altă soluţie ar fi ca Guvernul să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să fie îngheţate salariile bugeta­rilor până la sfârşitul anului sau, ultima variantă, Executivul să îşi asume răs­pun­derea în Parlament pe o lege similară", ne-a declarat Meleşcanu, pre­cizând că nu a fost aleasă deocamdată nici una dintre aceste variante, Guvernul aşteptând răspunsul de la Curtea Constituţională.

La finalul şedinţei, Tăricea­nu a de­clarat că, în unani­mi­tate, conducerea PNL a decis să nu susţină punerea în aplicare a măririi salariilor profesorilor cu 50%, indiferent de costu­rile politice, pre­cizând că are variante de a împiedica această majorare. El a exclu­s atât varianta unei demisii în bloc a Guvernului, cum a cerut liderul PSD, Mircea Geoană, cât şi pe cea a demisiei vreunui ministru. "Nu sunt genul care să depună armele", a decla­rat premierul.

×
Subiecte în articol: politic