x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ilie Sârbu, atac virulent la Traian Băsescu: "Dacă spun că e interlop, îi jignesc pe aceştia"

Ilie Sârbu, atac virulent la Traian Băsescu: "Dacă spun că e interlop, îi jignesc pe aceştia"

16 Apr 2014   •   12:00
Ilie Sârbu, atac virulent la Traian Băsescu: "Dacă spun că e interlop, îi jignesc pe aceştia"

Ilie Sârbu, despre care Traian Băsescu spunea că ar trebui să fie anchetat în dosarul retrocedărilor de terenuri din Timiş, lansează un contraatac virulent la adresa preşedintelui. El spune că Traian Băsescu "a făcut eforturi extraordinare" să demonstreze fapte penale pe seama sa în ultimii 14 ani şi este de părere că şeful statului ar avea "statut de inculpat" în dosarul vânzării flotei, dar şi probleme de sănătate pe fondul consumului de alcool.

Senatorul social-democrat dezaprobă şi atacul la adresa colegei Gabriela Vrânceanu Firea, arătând că preşedintele reclamă "o problemă personală, de familie" – ancheta asupra achiziţiei terenului de la Nana de către Ioana Băsescu – "de la tribuna Administraţiei Prezidenţiale", "jignind" şi "ameninţând". "Dacă aş vorbi că e interlop, i-aş jigni pe interlopi. E mult sub nivelul lor de a aborda problemele în legătură cu un parlamentar, care e şi femeie pe deasupra, şi membrul unei comisii speciale", a spus Sârbu în faţa jurnaliştilor, pe holul Parlamentului României.

Senatorul a analizat şi declaraţia care l-a vizat pe ginerele său, premierul Victor Ponta, despre care şeful statului a spus marţi că "a cedat nervos şi s-a mutat în buncăr". "Păi dânsul când tremură dimineaţa, când intră în birou, de abia îl ţin consilierii şi îl reanimă cu diverse tării... el n-ar trebui să meargă la medic?  Unii dau în alcool, unii s-ar putea... să nu fie o cădere, să fie o strategie", a spus Sârbu.

El acuză de asemenea ingerinţa preşedintelui în justiţie, unde autorităţile ar răspunde "anumitor comenzi".

Preşedintele Traian Băsescu l-a numit recent pe Ilie Sârbu, socrul premierului, "un soi de samsar de terenuri". "A fost implicat în comasările de teren, a fost broker de aranjamente în Timiş", a spus şeful statului, precizând că nu ştie dacă Ilie Sârbu a făcut ceva ilegal.

×
Subiecte în articol: basescu ilie sărbu interlop