x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ilie Sârbu, despre viitorul preşedinte al PSD: Va trebui să fie tânăr, inteligent şi fără probleme cu justiţia

Ilie Sârbu, despre viitorul preşedinte al PSD: Va trebui să fie tânăr, inteligent şi fără probleme cu justiţia

28 Iul 2014   •   12:06
Ilie Sârbu, despre viitorul preşedinte al PSD: Va trebui să fie tânăr, inteligent şi fără probleme cu justiţia

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a afirmat, într-un acordat RFI, că viitorul preşedinte al PSD, în cazul în care Victor Ponta ajunge la Cotroceni, va trebui să fie un om tânăr, inteligent şi să nu aibă probleme cu justiţia. Sârbu a precizat că, în acelaşi scenariu, numele viitorului prim-ministru va fi anunţat după alegerile prezidenţiale.

Viitorul preşedinte al PSD "ar trebui să semene cu domnul Ponta, sigur, nu fizic. Adică să fie un om tânăr, un om inteligent, un om ponderat, echilibrat, să aibă răbdare să discute cu oamenii, să se apropie de oamenii din partid".

În plus, potrivit lui Ilie Sârbu o altă condiţie este să nu aibă probleme cu justiţia. 

Despre viitorul prim-ministru, Ilie Sârbu a spus că "nominalizarea se va face după alegerile prezidenţiale, nu se va merge în tandem, cum altă dată s-a mers şi n-am avut nici un beneficiu din chestia asta. Probabil că el (n.r. Victor Ponta) are în cap un anumit nume, are o anumită persoană sau una sau două sau poate trei din care ne va propune un nume, nu va lua decizia singur. Dar cred că pe aceeaşi linie va trebui să meargă, să fie un om tânăr, un om energic, puternic, un om care să fie foarte bine angrenat în aceste structuri de care am vorbit, europene şi nu numai (...). Ne trebuie un om serios, care să n-aibă probleme cu justiţia, să nu aibă probleme nici cu partenerii noştri de dialog".

Sârbu a mai spus că viitorul premier nu va trebui să fie neapărat membru PSD.

"Nu, asta a spus-o şi domnul Ponta. Nu putem să avem tot. De aia un gest inteligent pe care l-a făcut domnul Ponta a fost atunci când preşedinţia Senatului n-a dat-o unuia dintre colegii mei (...). S-a mers tocmai pe ideea aceasta, să arătăm că nu dorim să devenim partid-stat, că nu dorim tot, toată puterea", a conchis liderul senatorilor PSD.

×