x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: "Cu caracterul său necioplit, Băsescu este vinovat de destrămarea Alianţei D.A."

Iliescu: "Cu caracterul său necioplit, Băsescu este vinovat de destrămarea Alianţei D.A."

14 Mai 2008   •   00:00

Preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, la Braşov, că nu este eliminată posibilitatea unei colaborări postelectorale PSD-PNL, însă este exclusă orice înţelegere cu PDL, partid "fără fizionomie".



Preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, la Braşov, că nu este eliminată posibilitatea unei colaborări postelectorale PSD-PNL, însă este exclusă orice înţelegere cu PDL, partid "fără fizionomie", informează Mediafax. Întrebat dacă PSD ia în calcul o colaborare post electorată cu alte partide, Iliescu a declarat: "Este de preferat PNL pentru că măcar ştii cu cine ai de-a face şi poţi desprinde şi diferenţele de doctrină, dar şi plaftormele comune". Preşedintele onorific al PSD a mai spus, că nu se pune problema unei colaborări a PSD cu PDL, pentru că acesta este un partid "neserios" şi "un partid fără fizionomie, care a trecut peste noapte din stânga în drepta politicii"."În Parlamentul European este un grup de dreapta neliberal, foarte puternic. Democraţii noştri s-au afiliat la acest partid. Sunt în stare să se adapteze la orice. Asta este oportunism cras. Este un astfel de partid serios, are verticalitate?", a declarat Ion Iliescu.

"BĂSESCU, NECIOPLIT”.  El a mai spus că Alianţa D.A. a fost o colaitie "nefericită, care nu a reuşit să îşi menţină nici propria coagulare"."Vinovat este omul care a ajuns în fruntea ţării, cu caracterul lui necioplit, cu incitările lui. Alegerile locale trebuie să reprezinte un prilej ca lumea să reflecteze dacă societatea românească mai poate suporta lipsa de respect a unora faţă de ţară, dacă nu cumva este timpul să schimbăm ceva la oamenii care ne conduc", a spus Ion Iliescu.  Iliescu a arătat că Alianţa D.A. a plecat de la premise bune în 2004, dar nu a reuşit să se menţină pe linia iniţială. "Elemente ale disfuncţionalităţii de la nivelul statului nu pot rămâne fără urmări. Şeful statului nu este un element de dialog, nu coordonează forţele politice, atitudinea lui faţă de parlamentari nu este cea corectă. «Cei 322» l-au suspendat pentru bădărăniile lui. Iar el, în loc să respecte Parlamentul, format din aleşii poporului, îi subminează autoritatea", a declarat Ion Iliescu.  El a apreciat totodată că niciuna dintre coaliţiile care au condus România nu a fost benefică pentru dezvoltarea ţării. "Guvernarea CDR din 1996-2000 a însemnat o cădere din toate punctele de vedere", a declarat Ion Iliescu, referindu-se la alternanţa grupurilor politice la guvernare.
    

×
Subiecte în articol: politic iliescu ion