x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu, despre alianţa PSD-PNL-PC: Nimeni nu face concesii la platforma sa ideologică

Iliescu, despre alianţa PSD-PNL-PC: Nimeni nu face concesii la platforma sa ideologică

05 Feb 2011   •   13:14

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, sâmbătă, înaintea reuniunii Consiliului Naţional al partidului, că Alianţa cu ACD reprezintă o construcţie politică menită să dea o perspectivă ţării.

"Nu facem un lucru de suprafaţă, un lucru superficial, conjunctural, de moment ci o construcţie politică care să dea o anumită perspectivă ţării. Cred că este o decizie şi responsabilă şi corectă, dar sigur realizarea ei în practică este un examen pentru toţi. Sper să treacă acest examen şi să se pună temelia unei construcţii politice de perspectivă", a subliniat liderul de onoare al PSD.

Referindu-se la voturile "împotrivă" exprimate în cadrul Consiliului Executiv Naţional de sâmbătă seara, Iliescu a arătat că, deşi nu cunoaşte motivaţia fiecăruia, "pentru unii este un oarecare şoc atunci când faci o asemenea alianţă". El şi-a exprimat convingerea că majoritatea membrilor PSD au înţeles că reţinerile celor doi au vizat elemente concrete.

"Nu e un moment simplu şi unii cred că asta ar însemna concesii în planul ideologic al formaţiunii sale. Este vorba de un act politic conştient al unei alianţe în care partenerii îşi păstrează fiecare fizionomia sa, dar ai găsit un 'ce' comun care este interesul naţional", a adăugat Iliescu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă procedural este posibil ca la Bucureşti, între Andrei Chiliman şi Marian Vanghelie, ar putea să existe un altfel de acord, cu alte condiţii, Iliescu a spus că toate problemele convenite la nivel naţional îşi găsesc concretizarea în condiţiile date, în fiecare judeţ, fiecare localitate, inclusiv la Bucureşti: "vor apărea nuanţe, este un proces dinamic".

În ceea ce priveşte o eventuală suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, Ion Iliescu a spus că, în funcţie de conjunctură, există o prevedere constituţională în acest sens.

"Când se încalcă Constituţia, Parlamentul îşi îndeplineşte o obligaţiune. Suspendarea lui (n.r. a preşedintelui) şi apoi este din nou chemat electoratul să se pronunţe. S-a întamplat de două ori. În 2007, Parlamentul a aprobat suspendarea preşedintelui. Electoratul nu a înţeles. Avem o experienţă în spate", a mai spus preşedintele de onoare al PSD.

×