x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu nu se grabeste la presedintia PSD

Iliescu nu se grabeste la presedintia PSD

01 Mar 2005   •   00:00

POLITIC
ASTEPTARE - Fostul sef al statului explica intarzierea anuntului candidaturii sale Ion Iliescu intarzie sa-si anunte oficial candidatura la sefia PSD. El sustine ca nu a venit in partid pentru functii, ci pentru a ajuta cu experienta pe care o are.
LAVINIA DIMANCEA

LEHAMITE. Senatorul PSD Ion Illescu sustine ca nu mai are nici un fel de "apetit" pentru functii
Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat ieri ca a revenit in partid "numai ca sa ajute" cu experienta pe care a acumulat-o si ca nu are nici un fel de "ambitii" si "interese personale". Iliescu a precizat ca "nu se precipita" pentru a-si anunta candidatura la sefia PSD si ca poate face acest lucru oricand. "Eu nu simt o asa nevoie stringenta. O sa discutam la sedinta Biroului Executiv Central din 10 martie daca este cazul sa anuntam public intentiile. Asta nu inseamna ca ezit, dar nici nu vreau sa creada lumea ca am venit pentru niste interese de ordin personal, pentru ca nu ma intereseaza absolut nimic. Candidaturile vor putea fi anuntate chiar si in cadrul congresului", a spus Iliescu, citat de Rompres. Totusi senatorul PSD a precizat ca, daca va candida pentru functia de presedinte al partidului si va fi ales, nu l-ar deranja ca Adrian Nastase sa fie secundul sau, pe pozitia de presedinte executiv.

CONFLICT. In legatura cu eventualele neintelegeri pe care le-ar avea cu Nastase in privinta functiilor de conducere, Ion Iliescu a declarat: "Nu exista un conflict intre mine si Adrian Nastase. De unde? Ati vazut asa ceva? Congresul va decide in privinta functiilor de conducere. Pana atunci clarificam, sunt discutii asupra structurii viitoare de conducere a PSD". Iliescu a recunoscut insa ca exista "o stare de nervozitate generala" si ca Nastase este "poate cel mai linistit", dar ca sunt alte persoane care "se agita si alimenteaza artificial" disputele din partid. "Totdeauna cand pierzi, cand un partid intra in opozitie, e un soc. Si socul asta are si reflectari personale", a spus Iliescu.

"NU STIE CE VORBESTE"
Vicepresedintele PSD Mircea Geoana l-a criticat ieri dur pe Ion Iliescu dupa ce a auzit ca acesta l-a facut "prostanac" in sedinta de luni a grupului PSD din Senat, dupa cum sustine un cotidian central. "Este o jignire impardonabila. Poate sa vina si de la Dumnezeu din ceruri, ea nu este de acceptat! Cred ca Ion Iliescu, fie face un atac politic deliberat, fie a ajuns intr-o etapa a vietii sale biologice in care nu mai stie ce vorbeste. Poate ca este fata nevazuta a lui Ion Iliescu", a declarat Geoana intr-un interviu la Info Pro.

×
Subiecte în articol: politic psd iliescu ion