x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu sugerează că Geoană ar trebui să renunţe la politică, după "gafele" din 2004 şi 2009

Iliescu sugerează că Geoană ar trebui să renunţe la politică, după "gafele" din 2004 şi 2009

09 Sep 2011   •   14:21
Iliescu sugerează că Geoană ar trebui să renunţe la politică, după "gafele" din 2004 şi 2009

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a acuzat, vineri, la Alexandria, pe presedintele Senatului, Mircea Geoana, ca din cauza "gafelor" sale PSD a pierdut alegerile prezidentiale din 2004 si 2009, Iliescu sustinand ca astfel de persoane ar trebui sa renunte la politica.

"Am pierdut alegerile pe mana noastra in 2004 si alegerile prezidentiale din 2009 tot pe mana noastra, din cauza gafelor aceluiasi om, Geoana. In 2004, a vrut neaparat sa vada lumea ca este candidat la postul de premier si a iesit cu o declaratie publica in care spunea ca nu avem nevoie la alegeri de voturile PRM. Si PRM a votat cu Basescu. (...) Si tot el a facut gafa care a dus la pierderea propriilor alegeri", a declarat Ion Iliescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Presedintele de onoare al PSD a mai precizat ca cei care, prin decizii personale, risca sa compromita interesul general, ar trebui sa renunte la politica.

"Fapte intamplatoare ale unor indivizi fara discernamant pot sa compromita niste interese majore, de partid si de stat. (...) Sunt oameni care isi pierd uzul ratiunii in momente cruciale pentru viata societatii si care compromit nu soarta lor, ci soarta tarii. Politica este echilibristica pe sarma. Cine nu are intelepciunea necesara, sa se lase, sa-i lase pe altii care pot sa o faca cu daruire, nu pornind de la interese inguste", a declarat Iliescu.

Ion Iliescu a participat vineri, la Alexandria, in judetul Teleorman, la lansarea volumului "Fragmente de viata si istorie traita", eveniment la care au participat cateva sute de persoane, simpatizanti ai fostului presedinte al Romaniei, membri social-democrati si simpatizanti ai PSD.

×
Subiecte în articol: mircea geoana ion iliescu