x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

13 Oct 2005   •   00:00

Tinutul Secuiesc - Deputatii resping autonomia


Deputatii au respins ieri cu 188 voturi "pentru", 16 "impotriva" si o abtinere proiectul de lege privind Statutul de autonomie al Tinutului Secuiesc, care propune crearea unei entitati statale distincte de statul roman. Deputatul PRM Lucian Bolcas a spus ca proiectul introduce "segregatia etnica" si ca maghiarii din Romania sunt "o populatie gazduita". Udemeristul Tamas Sandor a spus ca este de neacceptat ca maghiarii sa fie "categorizati ca cetateni de rangul al doilea". (L.D.)

Minoritati - Marko nu e de acord cu PC


Liderul UDMR, Marko Bela, s-a declarat ieri impotriva introducerii in legea privind statutul minoritatilor a unui amendament in legatura cu reprezentarea romanilor in structurile administratiei locale in judetele in care sunt minoritari, idee sustinuta de reprezentantii PC. "Nu vom fi de acord ca legea minoritatilor sa se refere la problemele romanilor. Ar fi o ciudatenie, o bizarerie", a sustinut el, considerand ca identitatea romanilor nu este in pericol in anumite judete. (Aniela Nine)

Initiativa PC - Sinistratii, scutiti de impozit


Deputatul PC Daniela Popa a depus ieri la Biroul Permanent al Camerei doua initiative legislative. Una prevede scutirea persoanelor fizice de la plata impozitului datorat bugetului de stat asupra bunurilor imobile afectate de inundatii, iar cealalta se refera la modificarea si completarea Legii 373/2004 pentru alegerea Camerei si a Senatului. Prin cea de-a doua initiativa, Popa propune sa fie alesi, pe baza de scrutin uninominal, in Parlament si reprezentanti ai diaspora romane, care sa aiba un mandat de deputat si unul de senator. (Carmen Vintila)

Reactie - Cioroianu nu e "necuvantatoare"


Senatorul PNL Adrian Cioroianu s-a declarat nemultumit ca a fost inclus in categoria "necuvantatoarelor parlamentare". Dintr-o eroare, numele sau a aparut intr-un articol din Jurnalul National alaturi de cel al parlamentarilor care nu au avut alte interventii in sedintele celor doua Camere in afara de depunerea juramantului. Precizam ca senatorul liberal a avut, de la inceputul legislaturii, noua declaratii politice, conform site-ului oficial al Senatului. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: politic