x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

20 Sep 2005   •   00:00
MOTIUNE. PSD va depune maine, la Camera Deputatilor, o motiune simpla avand ca tema pretul gigacaloriei, a anuntat ieri liderul partidului, Mircea Geoana. "Suntem surprinsi de inconstanta pe care Traian Basescu o demonstreaza cu privire la contractul Bechtel", a mai spus Geoana, apreciind ca, inainte ca acesta sa plece in vizita in SUA, a spus ca autostrada nu este o prioritate, la San Francisco a aratat ca este o operatiune pozitiva, iar la intoarcerea in tara a reluat tema mai veche. Geoana a solicitat partidelor din Coalitie sa se alature PSD pentru a-i cere sefului statului sa enunte in regim de urgenta motivele care au stat la baza acestor pozitii fluctuante.

PROCEDURA. Reducerea numarului de parlamentari se poate face doar prin modificarea Legii electorale, potrivit prevederilor constitutionale, nefiind nevoie de un referendum, sustine, printr-un comunicat, Partidul Initiativa Nationala (PIN), condus de Cozmin Gusa. Potrivit Constitutiei, numarul deputatilor si al senatorilor se stabileste prin Legea electorala.

SUSTINERE. PD nu se opune ideii presedintelui Traian Basescu de a da publicitatii contractul de privatizare a SNP Petrom "atata vreme cat acolo e vorba de gestionarea interesului public si a banilor publici", a declarat ieri liderul democrat, Emil Boc.

×
Subiecte în articol: politic