x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ingrijorare - Avertisment de la UDMR

Ingrijorare - Avertisment de la UDMR

de Lavinia Dimancea    |    01 Aug 2005   •   00:00
Ingrijorare - Avertisment de la UDMR

Liderul UDMR, Marko Bela, este ingrijorat in privinta functionarii coalitiei de guvernare si apreciaza ca exista riscul ca balbaielile din perioada guvernarii CDR sa fie repetate.

Liderul UDMR, Marko Bela, este ingrijorat in privinta functionarii coalitiei de guvernare si apreciaza ca balbaielile din perioada 1996-2000 nu trebuie repetate.

Evenimentele recente din cadrul Guvernului l-au facut pe Marko Bela sa isi exprime temerile fata de bunul mers al activitatii coalitiei si l-au dus cu gandul la greselile facute inainte de 2000. "Foarte multe gesturi, declaratii de presa pripite din partea multora, reglarea unor probleme prin presa... N-ar trebui sa repetam acele greseli, pentru ca avem conditiile de functionare a coalitiei si o majoritate stabila", si-a explicat Bela motivele de ingrijorare. Liderul UDMR a spus, potrivit Mediafax, ca nu vrea sa arate cu degetul spre nimeni pentru greselile coalitiei de atunci, dar important este ca acestea sa nu mai fie repetate de cea de acum. "Cu totii am fost de vina. Exista riscul sa repetam balbaielile si greselile de atunci. Motivul este o lipsa de intelegere fata de ideea de coalitie. Noi avem o experienta mult mai mare in acest sens si n-ar fi rau daca colegii ne-ar asculta, pentru ca trebuie sa fii apt pentru ideea de compromis. Cei care traiesc cu sentimentul cedarii nu inteleg ideea de coalitie", a aratat Bela.

REMANIERE. In ceea ce priveste o posibila remaniere a Guvernului, Marko Bela a reiterat ideea ca nu este de acord cu schimbarea nici unui ministru al formatiunii pe care o conduce. El a spus ca ar accepta remanierea unui ministru udemerist daca ar exista nemultumiri fata de activitatea acestuia, insa ele nu exista, "nici din partea conducerii Uniunii, nici din partea colegilor de coalitie". Pe de alta parte, Bela s-a declarat din nou impotriva organizarii de alegeri anticipate, apreciind ca "in loc sa venim in fiecare saptamana cu alegeri anticipate, ar fi mult mai bine daca am lucra". El a comentat si ideea lansata saptamana trecuta de vicepresedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, care spunea ca Uniunea ar fi in stare sa guverneze singura si eficient si ca le-a oferit colegilor de coalitie aceasta posibilitate, macar pentru o jumatate de an. "Nu am glumit cand am spus ca ar fi mai bine ca UDMR sa guverneze singura. Glumeam daca spuneam ca e posibil", a declarat, ironic, Marko Bela.

CRIZA. Daca liderul UDMR a lansat avertismente cu privire la problemele din coalitia de guvernare, seful Guvernului, presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, s-a aratat preocupat de agitatia din partidul pe care il conduce. "Nu exista o criza in PNL. Delegatia Permanenta a dat un vot care este extrem de clar si, daca este interpretat corect, nu ar face decat sa arate ca aceste speculatii sunt neintemeiate", a incercat ieri Tariceanu sa lamureasca lucrurile din PNL.

LA FOTBAL
Reuniti sambata, la Targu-Mures, la Festivalul Peninsula (Felsziget), reprezentantii UDMR s-au delectat cu problemele politicii, dar si cu... un meci de fotbal. La finalul dezbaterilor pe tema "Strategii de dezvoltare nationala", politicienii UDMR au fost chemati la o partida de fotbal, cu comentariu in direct, unde s-au confruntat, in fata a 1.000 de spectatori, cu reprezentantii Conferintei Tinerilor Maghiari (MIERT). Printre cei care au intrat pe teren pentru echipa UDMR se numara ministrul delegat, Borbely Laszlo, vicepresedintele CNA, Gasparik Attila, seful de cabinet al presedintelui UDMR, Szepessy Laszlo, si secretatul de stat la Invatamant, Dane Karoly. Cel mai prolific jucator al UDMR s-a dovedit a fi Gasparik Attila, care a inscris doua goluri, insa echipa sa a pierdut, in final, cu scorul de 2-3.
×
Subiecte în articol: politic udmr bela